• Attracties
  • Monument

Ontdek ten zuiden van Bastogne, de Bogess-bunker, een historische en symbolische plaats voor de Slag om de Ardennen en de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op de bunker die in 1933 gebouwd werd, vind je twee herdenkingsplaten:

  • De eerste vermeldt: "Hier, op de avond van 26.12.1944, vervoegde de 4e Pantserdivisie het 101e Airborne. Hierdoor braken ze de omsingeling van Bastogne".
  • De tweede vermeldt: "Hommage aan Lt Charles Bogess (191-1985) van wie de tank de eerste omsingeling van Bastogne brak".

Wat meer geschiedenis over de bunker

Tijdens de Slag om de Ardennen in Bastogne was het 101e van Generaal Brigadier gedurende enkele dagen omsingeld door het Duitse leger.

Op 26 december 1944 kwam de eerste tank van luitenant Charles Boggess, naar wie de bunker vernoemd is, aan en neutraliseerde hij de bunker, waardoor hij de omsingelde troepen kon bereiken. Dezelfde dag bevrijdden de troepen van luitenant Boggess en hijzelf de stad Bastogne.

Deze symbolische plaats van de tegenaanval van de geallieerden is de omweg waard.

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden