• Attracties
  • Monument

Ontdek ten zuiden van Bastogne, de Bogess-bunker, een historische en symbolische plaats voor de Slag om de Ardennen en de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op de bunker die in 1933 gebouwd werd, vind je twee herdenkingsplaten:

  • De eerste vermeldt: "Hier, op de avond van 26.12.1944, vervoegde de 4e Pantserdivisie het 101e Airborne. Hierdoor braken ze de omsingeling van Bastogne".
  • De tweede vermeldt: "Hommage aan Lt Charles Bogess (191-1985) van wie de tank de eerste omsingeling van Bastogne brak".

Wat meer geschiedenis over de bunker

Tijdens de Slag om de Ardennen in Bastogne was het 101e van Generaal Brigadier gedurende enkele dagen omsingeld door het Duitse leger.

Op 26 december 1944 kwam de eerste tank van luitenant Charles Boggess, naar wie de bunker vernoemd is, aan en neutraliseerde hij de bunker, waardoor hij de omsingelde troepen kon bereiken. Dezelfde dag bevrijdden de troepen van luitenant Boggess en hijzelf de stad Bastogne.

Deze symbolische plaats van de tegenaanval van de geallieerden is de omweg waard.

 

Contact

Zoning 1Route d'Assenois,6600Bastogne
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden