• Attracties
  • Monument

Ontdek ten zuiden van Bastogne, de Bogess-bunker, een historische en symbolische plaats voor de Slag om de Ardennen en de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op de bunker die in 1933 gebouwd werd, vind je twee herdenkingsplaten:

  • De eerste vermeldt: "Hier, op de avond van 26.12.1944, vervoegde de 4e Pantserdivisie het 101e Airborne. Hierdoor braken ze de omsingeling van Bastogne".
  • De tweede vermeldt: "Hommage aan Lt Charles Bogess (191-1985) van wie de tank de eerste omsingeling van Bastogne brak".

Wat meer geschiedenis over de bunker

Tijdens de Slag om de Ardennen in Bastogne was het 101e van Generaal Brigadier gedurende enkele dagen omsingeld door het Duitse leger.

Op 26 december 1944 kwam de eerste tank van luitenant Charles Boggess, naar wie de bunker vernoemd is, aan en neutraliseerde hij de bunker, waardoor hij de omsingelde troepen kon bereiken. Dezelfde dag bevrijdden de troepen van luitenant Boggess en hijzelf de stad Bastogne.

Deze symbolische plaats van de tegenaanval van de geallieerden is de omweg waard.

 

Zoning 1Route d'Assenois,6600Bastogne
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden