• Folklore en traditie

Elk jaar in de nacht van Goede Vrijdag heeft in Lessines een mysterieuze processie plaats.

Deze populaire traditie gaat terug tot 1475. Op dat moment werd een kleine theatervoorstelling opgevoerd om het evangelie van de dag te presenteren. Op Goede Vrijdag werd Christus in het graf begraven.

Een unieke optocht

De kruisweg in Lessines is de enige in heel Noord-Europa die de begrafenis van Christus oproept. De datum van de liturgische kalender is bewaard gebleven en de boetelingen, die een habijt en een capuchon dragen, begeleiden Christus die daar ligt.

Programma:

  • Religieuze dienst in de Sint-Pieterskerk met lezingen, liederen, aanroepingen en uittreksels uit de Passies van Bach.
  • Processie door de donkere stad. Sommige boetelingen slaan op hun trommels, terwijl anderen wassen fakkels dragen om het begrafeniskonvooi licht te geven.
  • Terugkeer naar de collegiale kerk voor de ritus van de begrafenis van Christus

Woon deze authentieke en spectaculaire traditie uit Lessines bij.

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand april 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden