• Folklore en traditie

Elk jaar in de nacht van Goede Vrijdag heeft in Lessines een mysterieuze processie plaats.

Deze populaire traditie gaat terug tot 1475. Op dat moment werd een kleine theatervoorstelling opgevoerd om het evangelie van de dag te presenteren. Op Goede Vrijdag werd Christus in het graf begraven.

Een unieke optocht

De kruisweg in Lessines is de enige in heel Noord-Europa die de begrafenis van Christus oproept. De datum van de liturgische kalender is bewaard gebleven en de boetelingen, die een habijt en een capuchon dragen, begeleiden Christus die daar ligt.

Programma:

  • Religieuze dienst in de Sint-Pieterskerk met lezingen, liederen, aanroepingen en uittreksels uit de Passies van Bach.
  • Processie door de donkere stad. Sommige boetelingen slaan op hun trommels, terwijl anderen wassen fakkels dragen om het begrafeniskonvooi licht te geven.
  • Terugkeer naar de collegiale kerk voor de ritus van de begrafenis van Christus

Woon deze authentieke en spectaculaire traditie uit Lessines bij.

COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand april 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden