• Attracties
  • Bouwkundig erfgoed

Een brede, platte steen van ongeveer 4 ton, gelegen aan de voet van een holle weg! Aan de steen worden bijzondere legendes toegeschreven, in de bekendste wordt verteld dat elke avond als de klok van de kerk in Court middernacht slaat, de steen half rond zijn as draait. Ontdek het tijdens een wandeling of fietstochtje!

In West-Europa zijn veel draaiende stenen te vinden. Er doen legendes de ronde waarin gezegd wordt dat doordat de druïden draaiden en dansten rond deze megalieten tijdens hun heilige ceremonies, de stenen uit zichzelf begonnen te draaien.

De steen werd bovendien verplaatst, want vroeger lag hij aan de rand van de oude weg die Nijvel via Jodoigne en Landen verbindt met Herstal. De weg was heel belangrijk tijdens de middeleeuwen en bestond al tijdens het gallo-romeinse tijdperk. Megalieten komen er wel vaker voor. In 1971 werd de steen, die slechts gedeeltelijk in de holle weg lag, verplaatst.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden