pdf

De beiaard van het Belfort van Bergen: een prachtig stukje geschiedenis

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Ontdek de magie van het enige barokke belfort van België en zijn beiaard tijdens een origineel bezoek met een klein groepje. Neem de panoramische lift naar de 'Vensters van de Tijd' en geniet ten volle van het talent van de beiaardiers tijdens een van de vele concerten.

 Het Belfort van Bergen wordt sinds 1999 erkend door de UNESCO in het kader van de 'Belforten van België en Frankrijk' en is een opmerkelijk stukje architecturale geschiedenis.

Het enige Belgische belfort in barokstijl

Het belfort is een prachtig decor en biedt onderdak aan een interpretatiecentrum dat gewijd is aan de geschiedenis en de erkenning van de site als UNESCO-erfgoed. Neem de panoramische lift en (her)ontdek het uitzicht via de Vensters van de Tijd, vier innovatieve multimediaschermen.

De magie van het klokkengelui van de beiaard

Sinds 2016 wordt de beiaardierskunst door UNESCO erkend als Immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Ontdek het hele jaar door de magie van de klokken en de beiaard door een bezoek op 47 m hoogte, aan de kamer van de beiaardier en de klokken (deze ruimte is uitzonderlijk geopend tijdens concerten).

Het hele jaar door worden in de tuin of binnen in het gebouw allerlei activiteiten georganiseerd: op zondag beiaardconcerten, maar ook nocturnes, rondleidingen, banketten en concerten in de tuin...

Praktische informatie

Duur

Minimumduur1:30

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.