• Attracties
  • Abdijen
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed
  • Religieus erfgoed

De Abdij van Villers, gesticht in 1146, is een van de meest prestigieuze getuigenissen van het leven van de monniken van de cisterciënzerorde.

De ruïnes weerspiegelen verschillende architecturale stijlen. De abdij wordt beschouwd als een van de mooiste architectonische locaties in Europa.

De tuinen

5 tuinen maken deel uit van het uitzonderlijk erfgoed van de abdij:   Parken & Tuinen in Walloni:  

  • de Jardin des Simples (een kloostertuin voor geneeskrachtige planten uit de Middeleeuwen)
  • de Jardin des Moines (tuin van geneeskrachtige planten van vandaag)
  • de Jardin de l'Abbé (Franse siertuin)
  • de Jardin de la Pharmacie (10 aren siertuin op de heuvel)
  • de Jardin des Senteurs en het meditatieve pad (volg het geurige pad dat naar de Sint-Bernardkapel leidt).

De op de site geïnstalleerde picknicktafels bieden je de mogelijkheid om dit aangename moment te verlengen.

De abdij van Villers-la-Ville is ook een levendige plaats die een uitzonderlijk kader biedt voor muziek- en theatervoorstellingen in de open lucht.

Ontdek ook de microbrouwerij en de wijngaard.

Interactief bezoek

Uitgerust met een tablet, ga je terug in de tijd met augmented reality en ontdek je de abdij zoals ze was in de middeleeuwen. Dankzij het werk van een team van deskundigen (historici, archeologen en kunsthistorici) zijn de plaatsen tot in het kleinste detail gereconstrueerd!

Voor gezinnen

Het ontdekkingsboekje - € 1
 
Met het ontdekkingsboekje "Moi, Radulphe" zijn de gebruikelijke rollen omgedraaid! Het is het kind dat de volwassene in het middeleeuwse deel van de abdij begeleidt in het gezelschap van de monnik Radulphe. Dit denkbeeldige karakter uit de middeleeuwen begeleidt de kinderen onderweg.

Radulphe vertrouwt hen een missie toe: het oplossen van een raadsel. Om dit te kunnen doen, moeten de kinderen een reeks observatie- en deductieproeven doorstaan. Het parcours duurt ongeveer 1.30 uur.

De interactieve tablet - € 5/tablet

Dompel je onder in de middeleeuwse abdij dankzij de fabelachtige reconstructies in augmented reality. Computergegenereerde beelden brengen architectonische elementen en mensen die nu verdwenen zijn weer tot leven.

Het op te lossen raadsel zal je kinderen en tieners fascineren: Odelin Pitrou, een collega-bouwer, werd op Paasdag 1298 vermoord in de abdij gevonden en zijn geest is sindsdien een gevangene van de abdij.

Tot slot zullen video's over het huidige leven van de monniken je helpen te begrijpen wie deze monniken waren die in autarkie leefden, teruggetrokken uit de wereld.

Wil je regelmatig terugkomen? Profiteer van de familiepas en raadpleeg de kalender van de gezinsevenementen!

Fietstocht

Combineer je bezoek aan de abdij met een fietstocht in de omgeving. De abdij ligt in het hart van een bewaard gebleven natuurlijke omgeving met het Bois d'Heez, het Bois de l'Ermitage, de Vallei van de Thyle en zijn 150 km aan paden en wegen!

850 jaar geschiedenis wachten op je in het hart van Waals-Brabant!

Bezoekers met speciale behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten die het officiële Access-i certificaat hebben. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat. 

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

ABDIJ VAN VILLERS-LA-VILLE

1 korting aangeboden
- € 1 op de toegangsprijs behalve tijdens evenementen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Hetzij € 8 in plaats van € 9 (volwassene) en € 3 in plaats van € 4 (kind van 6-12 jaar) (plannetje en toegang tot de tuinen inbegrepen). Promocode ESCAPADES
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig het hele jaar 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van online reservering, vermeld de promocode in het daartoe voorziene veld.

Diensten

Animatie - Kredietkaarten aanvaard - Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Lift - Mobiele vertaalcabines - Cafetaria - Tuin - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking - Restaurant - Gemeenschappelijk sanitair - Terras

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden