• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Afspraak in Herstal voor een smulroute van 36 km die je meeneemt naar het gastronomische en culturele hart van de provincie Luik.

Het Land van Luik is een streek vol smaken. Het telt heel wat ambachtelijke producenten die lekkere producten bereiden.

De route die het Maison du Tourisme voorstelt, toont maar een klein gedeelte van die rijkdom. Ze neemt je mee voor een ontdekking van de topproducten van de streek, zoals Luikse stroop, ‘chiques’ (snoep), pèkèts en chocolade. Dat alles in een gezellige sfeer die zo typisch is voor de streek. 

Je ontdekt nog veel meer producenten in de ‘annuaire gourmand’ die je kunt raadplegen op de website van het Maison du Tourisme. Voorzie ook enige tijd voor een cultureel bezoek want in Luik en zijn omgeving valt heel wat te beleven: een rist musea, bouwkundig erfgoed, historische sites, herinneringssites.

Producenten op je smulroute

Charlemagne, ambachtelijke chocolaterie in Herstal

Une Gaufrette Saperlipopette, super verse Luikse wafel

Bonbons à l'Ancienne

Distillerie L'Espérance Commerciale in Montegnée

Siroperie Delvaux

Recept

Luikse boulets met peren- en appelsiroop van Delvaux

Proeven

  • De Luikse wafel
  • Café liégeois: koud dessert op basis van koffie en slagroom
  • Pèkèt: jenever
  • De bouquette: boekweitpannenkoek met rozijnen
Place Jacques Brel 8,4040Herstal
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 36 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden