• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Afspraak in Herstal voor een smulroute van 36 km die je meeneemt naar het gastronomische en culturele hart van de provincie Luik.

Het Land van Luik is een streek vol smaken. Het telt heel wat ambachtelijke producenten die lekkere producten bereiden.

De route die het Maison du Tourisme voorstelt, toont maar een klein gedeelte van die rijkdom. Ze neemt je mee voor een ontdekking van de topproducten van de streek, zoals Luikse stroop, ‘chiques’ (snoep), pèkèts en chocolade. Dat alles in een gezellige sfeer die zo typisch is voor de streek. 

Je ontdekt nog veel meer producenten in de ‘annuaire gourmand’ die je kunt raadplegen op de website van het Maison du Tourisme. Voorzie ook enige tijd voor een cultureel bezoek want in Luik en zijn omgeving valt heel wat te beleven: een rist musea, bouwkundig erfgoed, historische sites, herinneringssites.

Producenten op je smulroute

Charlemagne, ambachtelijke chocolaterie in Herstal

Une Gaufrette Saperlipopette, super verse Luikse wafel

Bonbons à l'Ancienne

Distillerie L'Espérance Commerciale in Montegnée

Siroperie Delvaux

Recept

Luikse boulets met peren- en appelsiroop van Delvaux

Proeven

  • De Luikse wafel
  • Café liégeois: koud dessert op basis van koffie en slagroom
  • Pèkèt: jenever
  • De bouquette: boekweitpannenkoek met rozijnen
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Lengte

Minimumafstand : 36 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden