• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Rondleiding en ontdekking

Kom de 100-jarige geschiedenis ontdekken van de site van Val Saint Lambert en de kristalwerktechnieken in een voormalige Cisterciënzerabdij.

Het Cristal Discovery museum is:

Herinnering van Glasblazers, een aangrijpende getuigenis van voormalige arbeiders in de Kristalfabriek in een film van 18 minuten.

Een opmerkelijke collectie van 250 stukken, de artistieke evolutie van de Kristalfabriek sinds haar oprichting in 1826 doorheen de grote tijdperken, de verschillende stijlen en de diverse technieken om het kristal te bewerken.

Een ludiek parcours van 5 glazen beelden gemaakt door de Belgische kunstenaar Bernard Tirtiaux.Hij brengt een zintuiglijke aanpak van het materiaal.

Een reis door de tijd op ontdekking naar de geschiedenis van het glas in de ingerichte kelders van het kasteel.

Een spektakelparcours dat de geschiedenis van het glas en het kristal vertelt van de oudheid tot vandaag.

Een demonstratie glasblazen: je ziet de meester glasblazer live aan het werk.

Contact

Gesloten op 23/01/2021
Château du Val Saint-Lambert (Cristal Discovery)Esplanade du Val,4100Seraing
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Liège Visit Pass 48u | 16 musea en bezoeken in de Vurige Stede

Liège Visit Pass 48u, ideaal om geld uit te sparen en de niet te missen attracties en musea van de Vurige Stede te bezoeken!

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden