Coronavirus COVID-19 | Nuttige informatie

Sinds 12 maart heeft de Belgische regering een reeks maatregelen afgekondigd om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.  Bemoedigende indicatoren - zoals een daling van het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames of een afvlakking van de curve van virusgerelateerde sterfgevallen - maken nu een geleidelijke afbouw van de maatregelen mogelijk.

Deze informatie is dagelijks aan verandering onderhevig, afhankelijk van de situatie. Daarom raden wij je aan om informatie in te winnen bij de bevoegde diensten en om de laatste bijgewerkte informatie te vinden op de website https://www.info-coronavirus.be
 
België heeft zijn exitstrategie vastgelegd.
 

Bepaalde regels blijven van kracht, ongeacht de afbouwfase waarin we ons bevinden. Deze zijn:

  • Het beperken van het contact tussen mensen;
  • Het respecteren van veilige afstanden;
  • Goede hygiënische reflexen, ook wel "barrièregebaren" genoemd.

Het bedekken van je mond en neus is belangrijk tijdens deze afbouw. Dit kan door middel van een zogenaamd "comfortmasker" of een andere alternatieve bescherming (sjaal, bandana). Dit is:

  • ten zeerste aanbevolen in de openbare ruimte,
  • verplicht in het openbaar vervoer voor reizigers vanaf 12 jaar. Deze maatregel treedt in werking vanaf 4 mei.

Raadpleeg de verschillende fasen van de afbouwmaatregelen.

Onze teams blijven beschikbaar

In overeenstemming met de officiële aanbevelingen organiseert Wallonië België Toerisme zich om onnodige verplaatsingen voor zijn personeel te vermijden en geeft het de voorkeur aan telewerken en vergaderingen op afstand. Uiteraard blijven onze teams in België en in het buitenland volledig actief en tot je dienst voor alle vragen of informatie.

In volledige solidariteit met de autoriteiten en onze toeristische partners kijken we ernaar uit om je te informeren over een terugkeer naar de normale gang van zaken, zodat je onze prachtige regio weer kunt bezoeken.