De Belgische regering heeft een reeks maatregelen afgekondigd in de strijd tegen de coronavirusepidemie. Je kan de gezondheidsrichtlijnen in verband met Covid-19 raadplegen op de officiële website www.info-coronavirus.be

De maatregelen in Wallonië

De meeste toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties.

Hotels en B&Bs blijven open, maar de restaurants en bars blijven dicht tot nader order. Maaltijden worden genuttigd op kamer.

De vakantieparken en campings worden in hun integraliteit gesloten, behalve voor wie er een 2e verblijf heeft. Zwembaden, restaurants en bars zijn gesloten.  Maaltijden worden genuttigd in de vakantiehuisjes, per gezin. 

Verplaatsingen zijn toegestaan, via eigen vervoer of het openbaar vervoer, mits respect voor de avondklok. In Wallonië geldt die van 22.00 tot 6.00 uur.

Buiten mag je met maximum 4 personen samenkomen, op veilige afstand.

Raadpleeg de website van elke parter om de voorwaarden te kennen.

Reserveer je bezoek of verblijf vooraf via onze website.

Reisformulier

Voor iedereen die naar België reist of terugkeert van een buitenlandse reis, wordt gevraagd om binnen 48 uur voor aankomst in België een online formulier in te vullen :

  • voor alle personen die per vliegtuig of boot naar België reizen en
  • alle andere mensen die naar België reizen, tenzij ze minder dan 48 uur in het land blijven of terugkeren van een reis naar het buitenland van minder dan 48 uur.

Reis je met de fiets, druk het formulier af en vul het met de hand in.

Laten we meer dan ooit de natuur beschermen

Wees solidair en denk er ook aan om de natuur te respecteren tijdens je uitstappen en wandelingen:

  • gooi je maskers, handschoenen of gebruikte tissues in de vuilnisbak.
  • sorteer je afval

In volledige solidariteit met de autoriteiten en onze toeristische partners wensen we je geweldige ontdekkingen in onze prachtige regio.

Wallonië en de Ardennen, zóveel te beleven!

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden