De Belgische regering heeft een reeks maatregelen afgekondigd in de strijd tegen de coronavirusepidemie.

Wallonië in alle veiligheid ontdekken

  • De meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doe je er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen.
  • De vakantieparken en campings worden in hun integraliteit gesloten vanaf dinsdagochtend 3 november. In vakantieparken worden indoor- en outdooractiviteiten gestopt tot dan. Zwembaden, restaurants en bars worden gesloten.  Maaltijden worden genuttigd in de vakantiehuisjes, per gezin. 
  • Hotels en B&Bs blijven open, maar de restaurants en bars gaan dicht. Maaltijden worden genuttigd op kamer.
  • Dierenparken sluiten.
  • Samenkomsten buiten: regel van vier, op veilige afstand.

De maatregelen worden van kracht over het hele Belgische grondgebied vanaf maandag 2 november 2020. De maatregelen gelden voor anderhalve maand, tot en met zondag 13 december 2020. Lees alle richtlijnen en maatregelen inzake Covid-19 op de officiële website www.info-coronavirus.be 

Reisformulier

Voor iedereen die naar België reist of terugkeert van een buitenlandse reis, wordt gevraagd om binnen 48 uur voor aankomst in België een online formulier in te vullen :

  • voor alle personen die per vliegtuig of boot naar België reizen en
  • alle andere mensen die naar België reizen, tenzij ze minder dan 48 uur in het land blijven of terugkeren van een reis naar het buitenland van minder dan 48 uur.

Reis je met de fiets, druk het formulier af en vul het met de hand in.

Laten we meer dan ooit de natuur beschermen

Wees solidair en denk er ook aan om de natuur te respecteren tijdens je uitstappen en wandelingen:

  • gooi je maskers, handschoenen of gebruikte tissues in de vuilnisbak.
  • sorteer je afval

In volledige solidariteit met de autoriteiten en onze toeristische partners wensen we je geweldige ontdekkingen in onze prachtige regio.

Wallonië en de Ardennen, zóveel te beleven!

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden