• Attracties
  • Religieus erfgoed

De prachtige gotische Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dinant maakt deel uit van het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Haar grillige geschiedenis heeft vormgegeven aan haar huidige uiterlijk.

Een gebouw gevormd door de geschiedenis

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een kalkstenen kerk in gothische stijl met spitsbogen en is onderverdeeld in 3 beuken. De kerk werd in de loop der tijd verschillende keren heropgebouwd en draagt zo kenmerken van verschillende periodes en stijlen.

De Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft opvallende glas-in-loodramen waaronder die van Ladon, een van de grootste van Europa. Het raam verbeeldt de Heilsgeschiedenis.

Een bizarre klokkentoren

Dit statige bouwwerk valt op door zijn bolvormige klokkentoren die scherp afsteekt tegen de rest van het gebouw. Die klokkentoren was aanvankelijk bedoeld voor het stadhuis, maar werd in 1556 op de collegiale kerk geplaatst nadat die laatste geleden had onder een zware brand.

De Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dinant, een architecturaal meesterwerk, verwacht je aan de Maas!  

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden