pdf

Cisterciënzerabdij en Brouwerij van Val-Dieu in Aubel

  • Abdijen
  • Brouwerij
  • Park/tuin
  • Religieus erfgoed

De cisterciënzerabdij van Val-Dieu verenigt een spirituele plek voor pelgrims en haar brouwerij met traditionele Belgische bieren: twee pareltjes die je moet bezoeken als je in het Land van Herve bent.

De Abdij van Val-Dieu

De abdij van Val-Dieu bevindt zich in het geografische centrum van de Euregio Maas-Rijn, op 25 km van Luik, Maastricht en Aken. De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot de 13e eeuw.

Brouwerij van Val-Dieu

De brouwerij is ondergebracht in de gebouwen van de molen van Val-Dieu en stelt haar deuren voor jou open binnen de abdij zelf.

Voor de bieren baseren de brouwers zich op recepten van monniken die er vroeger brouwden. Ze maken bieren met hergisting op de fles. Het zijn authentieke Belgische abdijbieren, zonder toegevoegde smaakversterkers of kruiden, die gebrouwen worden volgens de traditionele infusiemethode.

Met respect voor de tradities van de monniken, worden verschillende smaak- en karaktervolle bieren gebrouwen: Blond, Bruin, Triple en Grand Cru.

Restaurant Le Casse-Croute

Bij Le Casse-Croute kan je een hapje eten, binnen of op het terras. Dit restaurant is ingericht in de stallen van de abdijhoeve. Op het menu staan specialiteiten van de streek en het heerlijke bier van Val-Dieu of een goed glas cider van Aubel.

Bezoekers met speciale behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat. 

Val-Dieu is een geliefde bestemming voor pelgrims en voor toeristen, door een eenvoudig geheim: je wordt er hartelijk onthaald, het bier is er heerlijk en het eten doet je herleven.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verkooppunt
  • Proeverij
  • Bezoek aan de infrastructuur
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.