• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Een stadssafari georganiseerd door een man die van zijn stad houdt, om tegenwicht te bieden aan de slechte reputatie van Charleroi, na een Nederlandse enquête verkozen tot 'lelijkste stad ter wereld'. (Her)ontdek landschappen en personages die de stad mee gevormd hebben. Een erg rijke post-industriële regio.

Het programma van de safari ligt niet vast, maar is variabel en vooral aanpasbaar naargelang het publiek. Dat publiek is trouwens erg gevarieerd: gezinnen, teambuildings, fotografieverenigingen, kleine groepen (10/15 personen), grote groepen (tot 150 personen)...

Het bezoek

De basistour bestaat meestal uit drie delen:

  • Stadscentrum met station, perrons, Passage de la bourse, linkeroever, rue de la montagne, de bovenstad (bezoek aan het Museum van Schone Kunsten en/of het BPS22 naargelang het weer)
  • Een steenberg (meestal een deel van de GR, steenberg Piges)
  • Wandeling op de RAVeL van Charleroi naar Marchienne, terugkeer langs de route van Bergen, bezoek aan het Rockerill
COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden