• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Een stadssafari georganiseerd door een man die van zijn stad houdt, om tegenwicht te bieden aan de slechte reputatie van Charleroi, na een Nederlandse enquête verkozen tot 'lelijkste stad ter wereld'. (Her)ontdek landschappen en personages die de stad mee gevormd hebben. Een erg rijke post-industriële regio.

Het programma van de safari ligt niet vast, maar is variabel en vooral aanpasbaar naargelang het publiek. Dat publiek is trouwens erg gevarieerd: gezinnen, teambuildings, fotografieverenigingen, kleine groepen (10/15 personen), grote groepen (tot 150 personen)...

Het bezoek

De basistour bestaat meestal uit drie delen:

  • Stadscentrum met station, perrons, Passage de la bourse, linkeroever, rue de la montagne, de bovenstad (bezoek aan het Museum van Schone Kunsten en/of het BPS22 naargelang het weer)
  • Een steenberg (meestal een deel van de GR, steenberg Piges)
  • Wandeling op de RAVeL van Charleroi naar Marchienne, terugkeer langs de route van Bergen, bezoek aan het Rockerill
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden