• Attracties
  • Chocolatier
  • Rondleiding en ontdekking

Vraag je je af wat het verband is tussen Karel de Grote en chocolade? Misschien vind je het antwoord wel in een pralinedoosje van de chocolaterie Charlemagne in het Belgische Herstal.

Volgens de legende zou Karel de Grote geboren zijn in Herstal. In de 17de eeuw werd op die locatie een boerderij gebouwd. Sinds 1974 herbergt die boerderij een chocolaterie die dan voor de naam 'Charlemagne' gekozen heeft.

Na de geschiedenis, de zalige zoetigheden

Truffels, mousseline, orangettes, pralines en chocoladerepen: het wordt allemaal gemaakt in de ateliers. Chocoladestukjes in 16 smaken, of het nu zwarte, witte of melkchocolade is... voor elk wat wils en soms verrassend.

Pierre-Yves, de chocolatier, zet de traditie van het ambachtelijke productieproces van Belgische chocolade voort door te blijven zoeken  naar nieuwe smaken en bereidingstechnieken.

Chocolade die z'n smaakt dankt aan de cacaomassa

Er is iets bijzonders aan de chocolade van Charlemagne: de chocolade is niet gevuld, maar dankt z'n smaak aan de cacaomassa. De aroma's worden daar vastgehouden.

Die bereidingswijze is beschermd door een internationaal octrooi.

Chocolaterie Charlemagne in Herstal, wanneer de geschiedenis lekker zoet wordt.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden