• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

De site van Montauban is verdeeld in een groene parel met waterlopen waardoor de industrie ontwikkelde en het verbazingwekkende bouwwerk van het lapidaire museum. In het Centrum voor Hedendaagse Kunst komen kunst en natuur samen.

De twee delen van de site

Deze groene omgeving in het hart van het Gaumaise bos bestaat uit 2 delen:

  • de lage site: de valleibodems worden doorkruist door waterlopen. Je vindt er de overblijfselen van smederijen, hoogovens, hallen en een herenhuis terug.
  • de hoge site: hier bevindt zich het beroemde lapidair museum dat ontworpen werd door de architect Constantin Brodzki. De site is bezaaid met rotsen en bronnen die de middeleeuwse donjon omringen.

Het Centrum voor Hedendaagse Kunst

Het Centrum voor Moderne Kunst van Luxemburg is gevestigd op de site van Montauban-Buzenol. Het centrum stelt de creatie van tijdelijke monumentale en milieuwerken over archeologie, erfgoed en natuur voor.

3 expositieruimtes

  • De René Greisch ruimte (lage site): deze ruimte bestaat uit 4 scheepscontainers en heeft 3 tentoonstellingsniveaus die met elkaar verbonden zijn door een buitentrap.
  • Het bureau van de smederij (lage site): het gebouw is gerenoveerd om tentoonstellingen op 2 niveaus te organiseren.
  • Het lapidaire museum (hoge site): het museum werd ontworpen door Constantin Brodzki. Hier worden af en toe tentoonstellingen gehouden. Het museum is een referentie in het modernisme en toont tientallen stenen blokken van Gallo-Romeinse graven.

Maak je bezoek af met een wandeling en bewonder de uitzonderlijke en ongerepte fauna en flora van de site.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - Individueel - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden