• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Centrum Daily-Bul & Co ligt in het centrum van La Louvière. De missie van het centrum is om de fondsen en activiteiten van Daily-Bul en zijn nationale en internationale partners te bewaren, inventariseren, onder te brengen en herwaarderen.

Het archievenfonds van Daily-Bul bewaren

Daily-Bul is een stroming, tijdschrift en uitgeverij, opgericht door André Balthazar en Pol Bury in La Louvière in 1957. Het ontstond dus in de tijdsgeest van de CoBrA-beweging en het Belgisch surrealisme.

De archieven van het satirische blad El Batia Moûr Soû en van de edities 100Titres, de fondsen van de auteur en tekenaar Roland Breucker en van de kunstenaar Henry Lejeune, de bibliotheek van de regisseur Luc Rémy en de archieven en de bibliotheek van de architect, dichter en bibliofiel Pierre Puttemans hebben de collectie doorheen de tijd verrijkt.

Een museum, een archiefcentrum en tentoonstelling

Dankzij de archieven, echt erfgoed, word je ondergedompeld in de wereld van artistieke creatie en zul je al het nodige hebben om de verschillende edities van Daily-Bul te begrijpen.

Er worden verschillende tentoonstellingen georganiseerd die verband houden met het fonds.

Vergeet niet om een kijkje te nemen in het winkeltje met verschillende originele publicaties of publicaties die verband houden met de archieven.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden