• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Celles, verscholen in de heuvels, is een echt juweel van de Naamse Condroz. Ontdek zijn kasteel, zijn Romaanse collegiale kerk, zijn fontein, zijn stenen huizen en zijn kwaliteitsrestaurants!

Rijk erfgoed

Het mooi beboste en bloemrijke Celles wordt doorkruist door een beekje. In het hart van het dorp staan stenen gebouwen.

Niet te missen

  • De Saint-Hadelinkerk is een prachtig staaltje van Romaanse bouwkunst en is geklasseerd als Belangrijk Erfgoed van Wallonië
  • Op de heuvel biedt de Saint-Hadelinhermitage een prachtig uitzicht dat de omweg waard is! Om de hermitage te bereiken, neem je de kruisweg met een artistieke interventie.
  • De Grote Fontein
  • De Duitse tank "Panther", een souvenir van de #link [taxonomie_term|2958|Slag om de Ardennen]
  • Het prachtige feodale Kasteel van Vêves

Adresjes om te eten

Verschillende kwaliteitsrestaurants laten je kennismaken met de lokale gastronomie. La Clochette, Le Fenil, Le Bistrot de l'Atelier salé of Le Saint-Hadelin zullen jouw smaakpapillen in de loop van de seizoenen in vervoering brengen. Bij sommigen kan je ook overnachten.

Ben je van plan Celles te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden