• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Celles, verscholen in de heuvels, is een echt juweel van de Naamse Condroz. Ontdek zijn kasteel, zijn Romaanse collegiale kerk, zijn fontein, zijn stenen huizen en zijn kwaliteitsrestaurants!

Rijk erfgoed

Het mooi beboste en bloemrijke Celles wordt doorkruist door een beekje. In het hart van het dorp staan stenen gebouwen.

Niet te missen

  • De Saint-Hadelinkerk is een prachtig staaltje van Romaanse bouwkunst en is geklasseerd als Belangrijk Erfgoed van Wallonië
  • Op de heuvel biedt de Saint-Hadelinhermitage een prachtig uitzicht dat de omweg waard is! Om de hermitage te bereiken, neem je de kruisweg met een artistieke interventie.
  • De Grote Fontein
  • De Duitse tank "Panther", een souvenir van de #link [taxonomie_term|2958|Slag om de Ardennen]
  • Het prachtige feodale Kasteel van Vêves

Adresjes om te eten

Verschillende kwaliteitsrestaurants laten je kennismaken met de lokale gastronomie. La Clochette, Le Fenil, Le Bistrot de l'Atelier salé of Le Saint-Hadelin zullen jouw smaakpapillen in de loop van de seizoenen in vervoering brengen. Bij sommigen kan je ook overnachten.

Ben je van plan Celles te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Rue Saint Hadelin 2,5561Celles
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden