• Folklore en traditie

De Cwarmê is de naam voor het carnaval en vertaalt zich in 4 dagen volklsfeest. Kom mee vieren in Malmedy.

Na de 4 donderdagen, voorafgaand aan Vette Dinsdag, opgeluisterd door vele bals en optochten, breekt Vette Zaterdag aan.

De Cwarmê gaat dan officieel van start met het vertrek van "la grosse police" en het overhandigen van de sleutels van de stad aan "Trouv'lê".

Vette Zondag is de grote dag en staat vooral bekend om zijn dans van de "Haguètes" (de belangrijkste personages van het carnaval).

Op Vette Dinsdag vindt de "Mâssis Toûr" plaats: een rondgang door de carnavalsverenigingen. De verbranding van de Haguète op het einde van de dag luiden het einde van de Cwarmê en de winter in. Er zijn dansfeestjes in alle cafés in de stad tijdens de vier carnavalsdagen.

Praktisch

Zaterdag van de Cwarmê
Op verschillende plaatsen in de stad, aankondiging van de festiviteiten door de "Grosse Police" & grote folkloristische optocht.

Zondag van de Cwarmê
Dans van la Haguète " - Mesnie do l'Haguète
GROOTSE CARNAVALOPTOCHT met deelname van tal van verenigingen. Prachtige traditionele maskers.
Na de optocht - Grootse " BÂNE COURANTE " - straatcarnaval

Maandag van de Cwarmê
Dag van de "Rôles", Satirische revue op rondtrekkende podia, stoet met acteurs.

Vette dinsdag
Stoet van de verenigingen's Avonds, verbranding van de Haguète.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden