• Folklore en traditie

Ontdek de grootste carnavalsstoet uit het oosten van België. De prachtige Rozenmaandagstoet wacht je in Kelmis.

KeNeHeMo Carnaval

In Kelmis wordt in het archief melding gemaakt van een carnavalsoptocht in 1879. In de Oostkantons is de belangrijkste dag van het carnaval de "Rosenmontag", of de Rozenmaandag. De Rosenmontag dankt zijn naam aan het carnaval van Keulen en de gebruiken van de paus.

Stoet op Rozenmaandag

De KeNeHeMo van Kelmis is een Rijnland-carnaval dat wordt voorgezeten door een prins-carnaval. Op Rozenmaandag worden de nieuwsgierigen uitgenodigd om een honderdtal praalwagens en groepen te bewonderen tijdens meer dan 1.30 uur parade. Traktaties, verrassingen en gadgets wachten op de toeschouwers! 

Mis de slotceremonie niet met het verbranden van de "Küsch", het varken van papier en stro, symbool van het KeNeHeMo carnaval.

Traditie en folklore in het hart van de Oostkantons.

Contact

4720La Calamine
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden