• Folklore en traditie

Sinds 1952 worden de Laetare-festiviteiten gehouden in het dorp Tilff, gelegen aan de oever van de Ourthe. Op de klank van klokken en carnavalsharmonieën sluit de Laetare-processie deze feestelijke maand af met een kleurrijk folkloristisch gebeuren.

De apotheose van het carnaval is de grote Laetare-processie bestaande uit :

  • duizend gekostumeerde deelnemers
  • 8 reuzen
  • 10 brassbanden
  • en vele praalwagens

Le Porais Tilffois

De emblematische carnavalsfolklore geeft de Laetare-processie een heel bijzondere originaliteit. Vermomd als prei (de porês of porais), dansen ze op het geluid van de harmonie van de "Jardiniers Mélomanes" rond een reus met de bijnaam "Djôsèf li r'piqueû" en andere lokale reuzen.

De festiviteiten van de Laetare van Tilff eindigen met een groot vreugdevuur waarop de "Macrâle hiver" wordt verbrand.

Veel activiteiten en een gekke sfeer... Je zult niet stil kunnen blivjen staan in Tilff!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand maart 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden