• Folklore en traditie

Sinds 1952 worden de Laetare-festiviteiten gehouden in het dorp Tilff, gelegen aan de oever van de Ourthe. Op de klank van klokken en carnavalsharmonieën sluit de Laetare-processie deze feestelijke maand af met een kleurrijk folkloristisch gebeuren.

De apotheose van het carnaval is de grote Laetare-processie bestaande uit :

  • duizend gekostumeerde deelnemers
  • 8 reuzen
  • 10 brassbanden
  • en vele praalwagens

Le Porais Tilffois

De emblematische carnavalsfolklore geeft de Laetare-processie een heel bijzondere originaliteit. Vermomd als prei (de porês of porais), dansen ze op het geluid van de harmonie van de "Jardiniers Mélomanes" rond een reus met de bijnaam "Djôsèf li r'piqueû" en andere lokale reuzen.

De festiviteiten van de Laetare van Tilff eindigen met een groot vreugdevuur waarop de "Macrâle hiver" wordt verbrand.

Veel activiteiten en een gekke sfeer... Je zult niet stil kunnen blivjen staan in Tilff!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand maart 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden