• Folklore en traditie

Een van de meeste verwachte folkloristische evenementen van het jaar! Een grote, kleurrijke carnaval, goed voor 4 dagen feest in Nijvel.

Dit is de belangrijkste carnaval van Waals-Brabant, maar ook van de meeste naburige provincies.

Tijdens dit carnaval trekken zowat 700 Gilles, Boerinnen, Harlekijns, Pierrots en anderen door de straten. Begeleid door meeslepende muziek hameren ze met hun klompen op de straat en geven ze sinaasappelen aan het publiek.

Tijdens de stoet op zondag brengen alle groepen en praalwagens leven in de brouwerij. Zowel jong en oud zullen ervan genieten!

Programma

Zaterdag is het kindercarnaval

Start om 14.30 uur aan het station: stoet met deelname van de T'Chapelles (La Viole), het muziekkorps van Nijvel, de Tamboersschool, de circuswagen, de clowns en de verklede kinderen.
16u: voorstelling in Le Waux-Hall: voor kinderen van 3 tot 1é jaar en verkiezing van 2 koningen en 2 koninginnen van het carnaval (de mooiste kostuums).

Zondag: carnavalsstoet en rond 14.00 uur: vertrek aan het station met de folkloristische groepen en de reuzen, gevolgd door een stoet met de gillesverenigingen rond 15.00 uur. Confetti- en sinaasappelregen...
Rond 18.00 uur: rondo van de 4 eerste verenigingen
Rond 18.40 uur: rond van de 5 laatste verenigingen

Maandag: carnaval voor de scholen en carnaval Aclots.

Van 14.00 tot 16.00 uur: carnaval voor scholen, place E. Delalieux met groot gillesrondo en verdeling van sinaasappels.19u: carnaval Aclot! Vorming van de stoet Place E. Delalieux en vertrek rond 19.45 uur. 21.00 uur: verwelkoming van de gillesverenigingen, boerinnen, harlekijns met pyrotechniek. 21.15 uur: rondo op de Grand-place en verbranding van de bochels.

Dinsdagnamiddag: samenkomst van diverse Nijvelse verenigingen vanaf 14.00 uur. Rond 20.00  wordt in schoonheid afgesloten met een vuurwerk aangeboden door de kermiskramers.

Nijvel verwacht je voor een feestelijk evenement!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland van februari tot maart 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden