• Folklore en traditie

Het grote carnaval van Doornik, waar creativiteit en verbeelding sleutelwoorden zijn, is vooral een volksfeest. 

Het carnaval is een van dé gebeurtenissen van het jaar. De broederschappen en praalwagens trekken door de straten en zorgen voor animatie op zaterdag.

Programma

Spektakel, muziek, maskers en groot bal in de Halle aux Draps. "La Nuit des Intrigues" vormt het startschot op vrijdagavond met een klank- en lichtspel op een afgesloten locatie in de stad. Zondagochtend is het de beurt aan de broederschappen die hun kroegentocht afwerken.

Aan de kinderen is ook gedacht

Op zaterdag worden ballonnen losgelaten en is er de Pichous-worp vanop het Belfort.

Pichous

De pichou is al meer dan 20 jaar een gastronomische muze voor carnaval. Dit zoete broodje met gekonfijt fruit lijkt op een naakt mannetje, in een knipoogje naar dat van de wijk Saint-Piat... De worp van Pichous gaat vooraf aan het verbranden van de carnavalskoning: een grote brandstapel waarrond de kinderen dansen op het geluid van de tam-tams!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand maart 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden