• Folklore en traditie

Kom naar het carnaval in Dinant en bewonder de grote stoet, de vermommingen en de feestende inwoners, in aanwezigheid van de Reuzen van Dinant. 

De reuzen van het Carnaval van Dinant zijn natuurlijk Guinguet, Cafonnette en het paard Bayard. Bayard is vrij bekend. Het is een legendarisch magisch paard, die volgens de legende, nog steeds ronddoolt in het Ardense woud, waar zijn gehinnik echoot bij elke zomerzonnewende.

Maar wie zijn dan toch Guinguet en Cafonnette?

In 1815 hebben de 3 broers Debri of "les Guinguet" een heldendaad verricht. Ze stopten de Kozakken aan de Bayard-pas. Ze hebben zo Dinant gered, 2000 Kozakken gevangen genomen en vandaag maken ze deel uit van de carnavalsstoet.

Vermom je en neem deel aan de wedstrijd kruiwagens versieren! Je kan individueel of in groep deelnemen. Inschrijvingen ter plaatse.

Dompel je onder in de tradities en gewoontes van de stad en geniet van de gezellige sfeer!

 

Esplanade du Centre Culturelrue Grande 37,5500Dinant
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand februari 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden