• Folklore en traditie

Bewonder de grote stoet, de prachtige kostuums en de Reuzen tijdens het carnaval van Dinant: Guinguet, Cafonnette en het paard Bayard!

Verkleed je en doe mee met de kruiwagenversierwedstrijd!

Je ontmoet er ook de bekende reuzen van Dinant:

  • het paard Bayard: volgens de legende kon dit paard de Maas in slechts een sprong oversteken. Dat is wat hij gedaan heeft in Dinant. Hij stootte zich af van een rots die gespleten werd door zijn hoeven!
  • Guinguet en Cafonnette: in 1815 redden de broers Debri, ook wel "les Guinguet" genoemd, Dinant door de kozakken tegen te houden aan de doorvaart van Bayard.

Geniet van de sympathieke en kinderlijke sfeer van het carnaval van Dinant!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden