• Folklore en traditie

Ontdek dit carnaval dat bekend staat om zijn kleurrijke carnavalskostuums en -stoet.

Oorsprong en kostuums

De Chinels de Fosses, afstammelingen van de beroemde "Polichinelle" van de Commedia dell' Arte, danken hun faam zowel aan hun prestigieuze voorouders als aan hun prachtige tooi.

De Chinels zijn gekleed in zijde en satijn. De tuniek wordt gekenmerkt door 2 bochels met franjes: een op de borstkas, naar beneden gericht, en de andere op de rug, naar boven gericht.

Dans en muziek

Elk jaar blinken 200 à 300 Chinels uit met hun kostuums, wervelende dansen en eeuwenoude gebruiken. 

Terwijl het hart van de processie op het ritme van de donderende trommels en gekke muziek van de Pierrots-muzikanten slaat, bewegen de Chinels druk heen en weer te midden van steltlopers, clowns, de Téléviepraalwagen en de Doudous...

Programma 

  • vertrek van de carnavalstoet: zondag om 14.00 uur aan de Salle de l'Orbey
  • verschillende groepen trekken de hele middag door de straten van Fosses-la-Ville
  • Vanaf 18.00 uur eindfeest in de kiosk van de Place du Marché: de Chinels verzamelen in teams per kleur voor een danswedstrijd.

Wanneer sprookjes, tradities en folklore elkaar ontmoeten!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand maart 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden