• Folklore en traditie

Ontdek dit carnaval dat bekend staat om zijn met kleurrijke carnavalskostuums.

Oorsprong en kostuums

De Chinels de Fosses, afstammelingen van de beroemde "Polichinelle" en zijn beroemde neef "Pulcinella" van de Commedia dell' Arte, danken hun faam zowel aan hun prestigieuze voorouders als aan hun prachtige tooi zoals de polichinelle.

De Chinels zijn gekleed in zijde en satijn. De tuniek wordt gekenmerkt door 2 bochels met franjes: een op de borstkas, naar beneden gericht, en de andere op de rug, naar boven gericht.

Dans en muziek

De stad ziet er elk jaar prachtig uit en komt tot leven op het dansritme en de wilde capriolen van de Chinels op de 4 "airs des Chinels". 

Terwijl het hart van de processie op het ritme van de donderende trommels en gekke muziek van de Pierrots-muzikanten slaat, bewegen de Chinels, voorafgegaan door de kleine Chinels, druk heen en weer te midden van steltlopers, clowns,... 

Programma 

De officiële stoet begint zondag om 14.00 uur aan de Salle de l'Orbey, Rue d' Orbey 38 in 5070 Fosses-la-Ville. Verschillende groepen trekken de hele middag door de straten van Fosses-la-Ville.

Vanaf 18.00 uur, slotrondo op de Place du Marché. De chinels verzamelen op de kiosk van de Place du Marché voor een danswedstrijd.

Wanneer sprookjes, tradities en folklore elkaar ontmoeten!

Rue d'Orbey, 36,5070Fosses-la-Ville
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand maart 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden