• Folklore en traditie

Dit carnaval vindt zijn oorsprong in een klein, atypisch en vertederend personage genaamd Gugusse. Kom er meer over te weten in Marche-en-Famenne.

Gugusse is echter niet het enige personage dat deelneemt aan het carnaval op Vette Zondag.

Als je wat dieper graaft in de geschiedenis van de hoofdstad van de Famenne hoor je ook een nogal verrassende legende over een Grosse Biesse ("groot beest" dat op een draak lijkt) die zijn naam aan het carnaval gaf!

Tot slot is het carnaval van Marche een prachtige mix van pittoreske personages, waaraan we ook de Grote Joris, de laatste openbare belleman in Marche en de Grote Mautchî, die voor 1995 Prins Carnaval heette, moeten toevoegen.

De geschiedenis van het carnaval in Marche is ook verbonden met de lokale verenigingen die sinds 1960 bij het carnaval betrokken zijn. 

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden