• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

In Vieuxvilles-Ferrières, op een steenworp van Durbuy, in het Domaine de Palogne ligt de Burcht van Logne waar je met het hele gezin voor een dag terugreist naar de middeleeuwen en op ontdekking gaat in het museum en de middeleeuwse ruimte.

Er zijn verschillende activiteiten die deze dag onvergetelijk zullen maken: 

  • Een schattenjacht om de burcht op een originele manier te bezoeken
  • Een archeologisch museum om de oorsprong van Logne en het dagelijkse leven in de middeleeuwen te ontdekken
  • Een roofvogelshow "Aigles de Logne"

Ontdek de mysteries van de Burcht

Op de top van de rotsachtige uitloper die de Ourthevallei domineert, bezoek je (met gids of audiogids) de Burcht: je komt meer te weten over zijn geschiedenis. Hoe werd het uitgerust met artillerie, hoe zijn de laatste leenheren aan hun einde gekomen, hoe zit dat precies met de ondergrondse gewelven en wat is die mysterieuze schat van de Gatte d'Or? 

Schattenjacht 

Met het gezin of in groep, gewapend met een grondplan van de burcht en 6 raadsels, is het de bedoeling dat je sporen volgt die je naar de schat van de Gatte d'Or leiden. 

Leven van de leenheren

Het archeologisch museum, ondergebracht in een boerderij uit 16de eeuw, dompelt je onder in het dagelijkse leven in de burcht tijdens de middeleeuwen. Bezoek de opmerkelijke collectie van voorwerpen die op de site gevonden werden en kijk vervolgens naar een film over de archeologische opgravingen. 

Roofvogelshow

Tijdens h​​​​​​et spektakel "Aigles de Logne" (Arenden van de Logne) bewonder je magnifieke roofvogels die door de lucht scheuren, meer dan 30 prachtige vogels laten je kennis maken met het know-how van onze voorouders. 

Contact

Gesloten op 22/01/2021
Rue de la Bouverie 1,4190Vieuxville-Ferrières
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Animatie - Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden