• Attracties
  • Kasteel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

In Vieuxvilles-Ferrières, vlak bij Durbuy, ligt de Burcht van Logne. Het museum en de middeleeuwse zone verwelkomen je in het Domaine de Palogne voor een familie-uitstap.

Klim naar de top van de rotsachtige uitloper over de Ourthevallei en maak je klaar voor:

Een schattenjacht

Met het gezin of in groep, gewapend met een grondplan van de burcht en 6 raadsels, is het de bedoeling dat je sporen volgt die je naar de schat van de Gatte d'Or leiden. 

Het leven van de leenheren

Het museum, ondergebracht in een boerderij uit 16e eeuw, dompelt je onder in het dagelijkse leven in de burcht tijdens de middeleeuwen. Bezoek de opmerkelijke collectie van voorwerpen die op de site gevonden werden en kijk vervolgens naar een film van 15 minuten over de archeologische opgravingen. Op de eerste verdieping vind je de ruimtes die dienst deden als de Merovingische begraafplaats van Vieuxville, dat het beeld van de middeleeuwse geschiedenis van Logne vervolledigt.

Een roofvogelshow

Meer dan 30 prachtige vogels laten je kennis maken met de knowhow van onze voorouders. 

Voor je Logne verlaat, mag je zeker niet vergeten een blik te werpen op de Romaanse kapel van Vieuxville, restant van de oude 12e-eeuwse kerk. 

Ontdek het tijdperk van de middeleeuwen dankzij deze burcht!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Animatie - Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden