pdf

Burcht van Burg-Reuland

  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Bezoek een van de mooiste en grootste kastelen in de Ardennen, het fort van Reuland. Ontdek te midden van het groen de ruïnes en restauraties van een gebouw uit de 9e eeuw. Ook Karel De Grote verbleef er.

Reis door de tijd en ontdek de geschiedenis van Wallonië aan de hand van een bezoek aan het fort van Burg-Reuland, een overblijfsel uit de middeleeuwen.

De laatste restauraties hebben het uitzicht van het middeleeuwse kasteel hersteld.

Een streepje geschiedenis

Destijds is het kasteel waarschijnlijk gebouwd om het hoofd te bieden aan de verwoestende invallen van de Noormannen (9e eeuw) en Hongaren (10e eeuw).

Het graafschap en vervolgens hertogdom Luxemburg bereikte zijn hoogtepunt in de 13e en 14e eeuw, toen de vorsten ervan de titel keizer van het Heilige Germaanse Rijk werd toebedeeld. In dat tijdperk reikte het hertogdom Luxemburg van de Lorraine tot in het hart van de Hoge Venen en omvatte het de middeleeuwse heerlijkheid van Burg-Reuland.

Het totaal aan vestingwerken heeft in de loop der eeuwen wijzigingen ondergaan om het vooral aan te passen aan de verdediging tegen vuurwapens, maar werd door Franse Troepen verwoest. 

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.