• Attracties
  • Producent
  • Rondleiding en ontdekking

Wat hebben tarwe en bieten gemeen? Je komt het te weten als je BioWanze bezoekt, de grootste bio-ethanolproducent in België. Je bezoekt de site in de provincie Luik en observeert de kernpunten van het procédé, zoals de chemielaboratoria.Je ontdekt alles over productietechnieken, kwaliteitscontrole van grondstoffen en state-of-the-art technologieën die gebruikt worden in het productieproces. Aan het einde van het bezoek heb je geleerd hoe de brandstof van morgen op een duurzame manier wordt gecreëerd.

Zero afvalbeleid

Biobrandstof is slechts een deel van het duurzaamheidsbeleid bij BioWanze. Deze bioraffinaderij voert een "zero afvalbeleid" en produceert ook gluten, ProtiWanze® voor rundvee- en varkensvoer, meststoffen en zemelen (buitenmantel tarwe).

Op zoek naar duurzaamheid

De fabriek zorgt voor energieautonomie, voorziet het net van groene stroom en zorgt voor evenwicht in geval van ontlading dankzij een prototype ketel voor biomassa die uniek is in de wereld en uitsluitend zemelen brandt, evenals de productie van biogas en distillatieproducten. De site bevoordeelt een korte aanvoerstraal en vervoer over de binnenwateren om een hoge mate van duurzaamheid van de productie te garanderen.

Rue Léon Charlier 11,4520Wanze
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Diensten

Projectie van presentatiefilms - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Individueel - FR - NL - Groep - FR - NL - Enkel met gids

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden