pdf

Buitengewoon bezoek aan BioWanze, de eerste bioraffinaderij van België

  • Producent
  • Rondleiding en ontdekking

Wat hebben tarwe en bieten gemeen? Je komt het te weten als je BioWanze bezoekt, de grootste bio-ethanolproducent in België. Je bezoekt de site in de provincie Luik en observeert de kernpunten van het procédé, zoals de chemielaboratoria.Je ontdekt alles over productietechnieken, kwaliteitscontrole van grondstoffen en state-of-the-art technologieën die gebruikt worden in het productieproces. Aan het einde van het bezoek heb je geleerd hoe de brandstof van morgen op een duurzame manier wordt gecreëerd.

Zero afvalbeleid

Biobrandstof is slechts een deel van het duurzaamheidsbeleid bij BioWanze. Deze bioraffinaderij voert een "zero afvalbeleid" en produceert ook gluten, ProtiWanze® voor rundvee- en varkensvoer, meststoffen en zemelen (buitenmantel tarwe).

Op zoek naar duurzaamheid

De fabriek zorgt voor energieautonomie, voorziet het net van groene stroom en zorgt voor evenwicht in geval van ontlading dankzij een prototype ketel voor biomassa die uniek is in de wereld en uitsluitend zemelen brandt, evenals de productie van biogas en distillatieproducten. De site bevoordeelt een korte aanvoerstraal en vervoer over de binnenwateren om een hoge mate van duurzaamheid van de productie te garanderen.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Projectie van presentatiefilms
  • Bezoek aan de infrastructuur
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.