• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 3 km rond Plombières leidt je naar een mijnsite, die nu bedekt is met een uitzonderlijke flora. 

De paden die je bewandelt kruisen een oude lood-zinkafzetting. Met didactische panelen kun je je een beeld vormen van het belang van de industriële site in die tijd.

Nu is het een natuurreservaat, het land biedt een zeer karakteristieke flora, rijk aan zink.

Vertrek: gemeentehuis van Plombières
Afstand: 3 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: rode rechthoek

Ontdek in de streek

15 buitengewone wandelingen in Wallonië

Download de onderstaande brochure met nog 14 andere buitengewone wandelingen op ontdekking naar ons mooie Wallonië.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden