• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

In het bassin van de Amblève, nabij Aywaille, waar erosie de steen van de vallei uitgehold heeft, stroomt nu een van de charmantste riviertjes van het land: de Ninglinspo. Een verrassende wandeling naast deze kleine rivier is uniek in België!

Ontdek deze vallei vol met gigantische rotsen, glijgoten en gaten uitgegraven door de kracht van het wilde water. De Ninglinspo loopt door een canyon en gaat van een hoogte van 400 m naar 150 m. De helling van 7,5% geeft hem een snelle stroom!

Op je route:

  • Houten loopbruggen nodigen regelmatig uit om van oever te wisselen
  • Betoverende landschappen: een aaneenschakeling van watervalletjes droppen hun kolkende en kristalheldere water in ketels, ook baden genoemd, waarvan sommigen lijken op natuurlijke jacuzzi's!
Vertrek: parking van Sedoz (nabij Remouchamps)
Geschatte duur: 2.45 uur
Afstand: 6 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: blauwe driehoek
Online: download de interactieve kaart en het gpx-bestand van de wandeling

Bezienswaardigheden

Ontdek ook een andere wandeling van 14 km.

15 buitengewone wandelingen in Wallonië

Download de onderstaande brochure voor 14 andere buitengewone wandeling op ontdekking naar onze mooie Wallonië:

COVID-19 : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Je neemt echter best steeds rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen. Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden