• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Beleef een unieke ervaring rond een tafel gevuld met een heerlijke maaltijd op een koets voortgetrokken door twee prachtige Ardense trekpaarden, op ontdekking in de Ardennen. Neem plaats in het eerste mobiele paardenrestaurant van België, laureaat van toerisme en duurzame innovatie 2014-2015. 

Een verrassende excursie waarbij toerisme en lekker eten gecombineerd worden, aangeboden door Chariot à fondue uit Porcheresse.

Ontdek het Ardense binnenland, het platteland rond Porcheresse op het ritme van de trekpaarden. De voorgestelde circuits leiden je langs Graides, Gembes, Our, de Col du Grinchi, Daverdisse... Neem plaats rond de tafel met vrienden of familie - tot 12 personen - en geniet van een gastronomische tocht van 2 à 3 uur.

Ardenne Trait Gourmande | Een koets met streekproducten

Kaasfondue is niet het enige dat op het menu van de Chariot à fondue staat. Ook Waalse streekproducten en producten made in Belgium komen aan bod.

Ardenne Trait Gourmande biedt een brunch aan op basis van streekproducten: fijne vleeswaren, vleesfondue, chocoladefondue en andere desserts. Tijdens de maaltijd vertelt de koetsier honderduit over de streek en het landschap dat je ziet tijdens de tocht van de Chariot à fondue.

Le Chariot à fondue is het hele jaar door beschikbaar.

Ook personen met beperkte mobiliteit komen zonder enig probleem aan boord van de koets. Ze is voorzien van verwarming en kan gesloten worden. Een koets geschikt voor alle seizoenen!

Een veilige tocht door de Ardennen

De wegen en paden zijn veilig, er is geen enkel gevaar. Hetzelfde geldt voor de tafel die speciaal ontworpen is om het fonduetoestel te dragen en stabiel te houden. De borden en het bestek kunnen ook niet vallen tijdens de rit. 

Bezoekers met specifieke noden

Er zijn aangepaste alternatieven voor personen met beperkte mobiliteit. Weet dat Wallonië naast deze alternatieven nog veel andere mogelijkheden biedt voor bezoekers met specifieke noden, meer informatie hierover vind je op: erkende plaatsen en activiteiten met een officieel « Access-i » label.

Bezoek de Ardense landschappen van Porcheresse op een originele manier en kies voor de Chariot à Fondue, je krijgt er geen spijt van! 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard)

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden