pdf

Brouwerij van de Abdij van Val-Dieu

  • Abdijen
  • Gastronomische boetiek of verkooppunt
  • Brouwerij
  • Park/tuin
  • Religieus erfgoed

De cisterciënzerabdij van Val-Dieu verenigt een spirituele plek voor pelgrims met traditionele Belgische bieren in het Land van Herve.

De abdij van Val-Dieu bevindt zich in het geografische centrum van de Euregio Maas-Rijn, op 25 km van Luik, Maastricht en Aix-la-Chapelle. De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot in de 13de eeuw. Vandaag wordt ze beheerd door de Christelijke Gemeenschap van Val-Dieu.

Brouwerij van Val-Dieu

Het concept van deze brouwerij is uniek in België. Ze stelt namelijk haar deuren voor jou open binnen de abdij zelf. Voor de bieren baseren de brouwers zich op recepten van monniken die er vroeger brouwden. Ze maken bieren met hergisting op de fles. Het zijn authentieke Belgische abdijbieren, zonder toegevoegde smaakversterkers of kruiden, die gebrouwen worden volgens de traditionele infusiemethode.

Met respect voor de tradities van de monniken, worden verschillende smaak- en karaktervolle bieren gebrouwen: Blond, Bruin, Triple en Grand Cru.

Le Casse-Croute

Bij Le Casse-Croute kan je een hapje eten, binnen of op het terras. Dit restaurant is opgericht in de stallen van de abdijhoeve. Op het menu staan specialiteiten van de streek en het heerlijke bier van Val-Dieu of een goed glas cider van Aubel.

Val-Dieu is een geliefde bestemming voor pelgrims en voor toeristen, door een eenvoudig geheim: je wordt er hartelijk onthaald, het bier is er heerlijk en het eten doet je herleven.

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2020.

Bezoek aan infrastructuur (groepen) en proeverij van maandag tot zondag.

Enkel na reservatie.

 

Het verkooppunt is open:

-Van dinsdag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur.

-Op maandag en zondag, van 11.30 tot 19 uur.

Prijs

De prijs (bezoek aan de brouwerij) omvat een proeverij. Je kan de verschillende voorgestelde bezoekformules terugvinden op de website van de abdij.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verkooppunt
  • Proeverij
  • Bezoek aan de infrastructuur
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.