• Attracties
  • Monument

Het gedenkteken en de militaire begraafplaatsen brengen hulde aan de soldaten van het Commonwealth die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden in Comines-Warneton.

Het gedenkteken werd opgericht langs de route Ploegsteert - Ieper  in de provincie Henegouwen en werd ingehuldigd in juni 1931. Het is een soort cirkelvormige tempel met indrukwekkende afmetingen. Hij wordt gedragen door zuilengalerijen en bewaakt door 2 stenen leeuwen.

Na afloop van de Eerste Wereldoorlog, werden duizenden soldaten bedolven door de modder van de loopgraven en het "No man's land".

De Commonwealth War Graves Commission besliste om een gedenkteken te plaatsen met de namen van de 11.447 soldaten en officiers van het Britse rijk die hier het leven lieten.

Last Post

Elke eerste vrijdag van de maand is er een hommageceremonie voor alle soldaten die het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Last Post weerklinkt om 19.00 uur en brengt burgerlijke en militaire overheden samen, alsook diverse verenigingen, jongvolwassenen en schoolgaande jeugd uit de streek.

Rue de Messines 159,7782Ploegsteert
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden