• Attracties
  • Monument

Het gedenkteken en de militaire begraafplaatsen brengen hulde aan de soldaten van het Commonwealth die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden in Comines-Warneton.

Het gedenkteken werd opgericht langs de route Ploegsteert - Ieper  in de provincie Henegouwen en werd ingehuldigd in juni 1931. Het is een soort cirkelvormige tempel met indrukwekkende afmetingen. Hij wordt gedragen door zuilengalerijen en bewaakt door 2 stenen leeuwen.

Na afloop van de Eerste Wereldoorlog, werden duizenden soldaten bedolven door de modder van de loopgraven en het "No man's land".

De Commonwealth War Graves Commission besliste om een gedenkteken te plaatsen met de namen van de 11.447 soldaten en officiers van het Britse rijk die hier het leven lieten.

Last Post

Elke eerste vrijdag van de maand is er een hommageceremonie voor alle soldaten die het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Last Post weerklinkt om 19.00 uur en brengt burgerlijke en militaire overheden samen, alsook diverse verenigingen, jongvolwassenen en schoolgaande jeugd uit de streek.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden