• Attracties
  • Brouwerij

Welkom in de brouwerij van de Lesse in Eprave, een dorpje in Rochefort, waar de droom van twee vrienden in vervulling is gegaan, tot onze grote vreugde.

In 2011 kregen twee vrienden uit Rochefort, die gepassioneerd zijn door bier en door de streek, het idee om een brouwerij op te richten. Deze ambachtelijke brouwerij is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, die, met haar productie, alternatieve oplossingen zoekt voor de economische, energie- en milieucrisis.

Bieren van de brouwerij

Het hele jaar door brouwt de brouwerij van de Lesse 3 bieren van hoge gisting: de Chinette (blond), de Cambrée (amber) en de Rouge-Croix (bruin). Dit mooie aanbod wordt uitgebreid met een blond bier in de lente en de zomer, en met de HIVEResse, een bruin winterbier.

  • De Cambrée heeft in 2012 de prijs van beste amberbier van Wallonië gekregen in de categorie 'amberbier met een alcoholgehalte tussen 6 en 8%'.
  • De Marie Blanche won de prijs van 'Best Belgian Beer of Wallonia' in 2016.

In de mate van het mogelijke worden biologische producten gebruikt om de bieren te brouwen.

De Brouwerij van de Lesse bezoeken

De geleide bezoeken aan de brouwerij worden verzorgd door de brouwers. Eindigen doen we met een proeverij.

Maak tijd voor een hoppig bezoek aan de brouwerij van de Lesse.

Rue du Treux 4,5580Eprave
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden