• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Het Bos van Lauzelle en zijn 20 ha grote natuurreservaat, een Natura 2000 site, zijn een essentieel onderdeel van het landschap en het natuurlijk erfgoed van de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve in Waals-Brabant.

Aan de rand van de rumoerige studentenstad is dit groene, heuvelachtige en gevarieerde gebied een ware oase van rust.

Een prachtige biologische diversiteit

Vogels, herten, wilde kruiden, boomgaarden, vijvers en een rijke bosflora vermengen zich voor het grootste plezier van de wandelaars.

Drie bewegwijzerde routes

De circuits zijn afgebakend met didactische panelen en spelletjes. Ze vallen in de smaak van families en studenten die op zoek zijn naar rust: 

  • Het circuit Vochtige Gronden (1 km) laat je de fauna en flora en het ecosysteem van dit bijzondere universum ontdekken.
  • Het circuit Fauna en Flora (3 km) behandelt bepaalde aspecten van het dieren- en plantenleven van het Bos van Lauzelle.
  • Het circuit Bos (3,7 km) behandelt de evolutie van het bos in de huidige ecologische context en de rol die het speelt in ons leven.

De natuur heeft haar rechten teruggewonnen in Louvain-la-Neuve!

Contact

Bois de Lauzelle,1348Ottignies-Louvain-la-Neuve
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden