• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Bois Jacques staat bekend om zijn "Fox Holes". Vlak ernaast ligt het Bos van de Vrede, ter ere van de veteranen van de Tweede Wereldoorlog.

Bois Jacques

Het Bois Jacques, dat sinds 2017 tot het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië behoort, was in Foy bij Bastogne het toneel van hevige gevechten tussen Duitse en Amerikaanse soldaten in december 1944. De 101e Amerikaanse luchtlandingsdivisie viel aan in januari 1945 en dreef de Duitsers uit Foy. De menselijke verliezen aan beide zijden waren aanzienlijk.

De "Fox Holes"

De sporen van deze strijd zijn nog steeds zichtbaar, zowel op enkele huizen in Foy als in het Bois Jacques waar vreemde gaten de tijd hebben overleefd. Deze "Fox Holes" werden gegraven door Amerikaanse soldaten om te schuilen voor de Duitsers die het bos hadden omsingeld en om zich te beschermen tegen de kou.

Een plaats van bezinning

Niet ver van het Bois Jacques is het Bos van de Vrede. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn er 4.000 verschillende bomen geplant zodat je, gezien vanuit de lucht, het UNICEF-teken kunt zien: het beeld van een moeder en een kind.

Aan de voet van de bomen vind je gedenkplaten met de namen en eenheden van de Amerikaanse veteranen die naar het slagveld zijn teruggekeerd om ze in te wijden.

Natuur, herinnering en bezinning zijn de sleutelwoorden van Bois Jacques!

 

 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden