• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Bois Jacques staat bekend om zijn "Fox Holes". Vlak ernaast ligt het Bos van de Vrede, ter ere van de veteranen van de Tweede Wereldoorlog.

Bois Jacques

Het Bois Jacques, dat sinds 2017 tot het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië behoort, was in Foy bij Bastogne het toneel van hevige gevechten tussen Duitse en Amerikaanse soldaten in december 1944. De 101e Amerikaanse luchtlandingsdivisie viel aan in januari 1945 en dreef de Duitsers uit Foy. De menselijke verliezen aan beide zijden waren aanzienlijk.

De "Fox Holes"

De sporen van deze strijd zijn nog steeds zichtbaar, zowel op enkele huizen in Foy als in het Bois Jacques waar vreemde gaten de tijd hebben overleefd. Deze "Fox Holes" werden gegraven door Amerikaanse soldaten om te schuilen voor de Duitsers die het bos hadden omsingeld en om zich te beschermen tegen de kou.

Een plaats van bezinning

Niet ver van het Bois Jacques is het Bos van de Vrede. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn er 4.000 verschillende bomen geplant zodat je, gezien vanuit de lucht, het UNICEF-teken kunt zien: het beeld van een moeder en een kind.

Aan de voet van de bomen vind je gedenkplaten met de namen en eenheden van de Amerikaanse veteranen die naar het slagveld zijn teruggekeerd om ze in te wijden.

Natuur, herinnering en bezinning zijn de sleutelwoorden van Bois Jacques!

 

 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden