• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Meer, watervlak of waterloop
  • Industrieel erfgoed
  • Rondleiding en ontdekking

Het Huis van Wereldoriëntatie neemt je mee op ontdekking naar de heringerichte groeve van Obourg (Bergen) en de unieke natuurlijke omgeving.

Het Huis van Wereldoriëntatie heeft de oude kalksteengroeves van Obourg in 1994 omgetoverd tot een didactische natuurlijke ruimte en organiseert talrijke activiteiten.

Bezoek aan de mijnen

Het huis organiseert themarondleidingen in de groeves waar je kunt genieten van unieke fauna en flora, typisch voor dit meerecosysteem. 

De bezoeken worden verzorgd door een natuurgids van de Cercle des naturalistes van België.

Alles ter ere van de natuur

Kom de uitzonderlijke biodiversiteit ontdekken die natuurliefhebbers gelukkig zal maken: wilde orchideeën, stormmeeuwen en Europese damherten zijn soorten die je kan (her)ontdekken rond de kalkstenen rotsen van Obourg.

Ga op zoek naar buitengewone fauna en flora in de groeves van Obourg!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Wifi

Visites

Individueel - FR - Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden