• Folklore en traditie

Berencarnaval? Wees gerust, de beer is het embleem van de stad en de carnavalsmascotte. Ontdek ze snel alle twee in Andenne.

Sinds Karel Martel, opgevoed door zijn grootmoeder Sint Begge, op negenjarige leeftijd een beer doodde met een hamer, is het dier verworden tot het symbool van de stad. Het is dus niet verwonderlijk dat hij sinds 1954 ook de mascotte is van het Carnaval van Andenne.

De grote carnavalsstoet bestaat uit:

  • 500 deelnemer verkleed als beer
  • 3 reuzen: Karel Martel, Fonzi en Martin II
  • groepen majoretten
  • tal van regionale en internationale harmonieën
  • dertig praalwagens

De vrouwelijke toeschouwers moeten bovendien opletten dat zij niet tijdelijk worden opgesloten in de "vrouwenkooi".

Aan het eind van de optocht barst, tot grote vreugde van de kinderen, een regen van pluche beertjes los, die door Prins Carnaval en zijn Prinses vanaf het balkon van het stadhuis naar beneden worden gegooid.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand maart 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden