• Folklore en traditie

Berencarnaval? Wees gerust, de beer is het embleem van de stad en de carnavalsmascotte. Ontdek ze snel alle twee in Andenne.

Sinds Karel Martel, opgevoed door zijn grootmoeder Sint Begge, op negenjarige leeftijd een beer doodde met een hamer, is het dier verworden tot het symbool van de stad. Het is dus niet verwonderlijk dat hij sinds 1954 ook de mascotte is van het Carnaval van Andenne.

De grote carnavalsstoet bestaat uit:

  • 500 deelnemer verkleed als beer
  • 3 reuzen: Karel Martel, Fonzi en Martin II
  • groepen majoretten
  • tal van regionale en internationale harmonieën
  • dertig praalwagens

De vrouwelijke toeschouwers moeten bovendien opletten dat zij niet tijdelijk worden opgesloten in de "vrouwenkooi".

Aan het eind van de optocht barst, tot grote vreugde van de kinderen, een regen van pluche beertjes los, die door Prins Carnaval en zijn Prinses vanaf het balkon van het stadhuis naar beneden worden gegooid.

Place des Tilleuls 15,5300Andenne
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand maart 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden