Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Op de top van zijn 60 meter biedt het belfort van Thuin een uitzonderlijk panorama op de vallei van de Samber en de Biesmelle.

Je bezoek aan het belfort van Thuin

Het Belfort is het enige overblijfsel van een collegiale kerk die in 1811 met de grond gelijk is gemaakt en door ambachtslieden is gerestaureerd.  Het is van top tot teen te bezichtigen met de ontdekking van het uurwerkmechanisme, de beiaard en zijn 25 klokken.  De belangrijkste klokken zijn groot en liefkozend bekend als Maria en Paula.

Een film vertelt je over de restauratie en drietalige panelen vervolledigen je informatie over de geschiedenis van dit belfort, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Thuin blijft je verbazen!

Bezoekers met specifieke behoeften

Deze attractie biedt uitrustingen of faciliteiten voor personen met specifieke behoeften:

  • rondleidingen aangepast aan slechtzienden

Aangezien deze attractie geen officiële Access-i certificering heeft, raden we je aan om direct contact met hen op te nemen om de echte toegangsvoorwaarden te kennen. 

In Wallonië is er een breed scala aan officieel Access-i gecertificeerde activiteiten en plaatsen.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

HET BELFORT VAN THUIN – TOERISTISCHE DIENST VAN THUIN

- 50%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2022 tot 31-12-2022

Hetzij € 2 in plaats van € 4 (volwassenen) en € 1,50 in plaats van € 3 (senioren en 12-18 jaar).
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2022 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden