• Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Het belfort van Gembloux, klokkentoren van de voormalige Sint-Sauveurkerk staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Het belfort van Gembloux is een 35 meter hoge toren, die het centrum van deze Waalse stad domineert, gelegen tussen Ottignies-Louvain-la-Neuve en Namen. Het is een opmerkelijk getuigenis van de verovering van de gemeenschappelijke vrijheden in de late middeleeuwen.
Dit monument, een belangrijk erfgoed van Wallonië, maakt deel uit van de groep Belforten van België en Frankrijk die in 2005 werd ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Oorspronkelijk was het belfort de toren van de voormalige Sint-Sauveurkerk en werd het officieel een belfort aan het begin van de 19e eeuw. De basis zou kunnen teruggaan tot het midden van de 10e eeuw.

De beiaard van het belfort van Gembloux

De belfortbeiaard, een van de enige twee concertklokken in de provincie Namen, bestaat uit 47 klokken en werd in 2009 gerestaureerd.
Op de officiële website van de stad Gembloux ontdek je een diashow gewijd aan het belfort, begeleid door de melodieën van de beiaard.

5030Gembloux
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden