• Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Ontdek het belfort van Gembloux, klokkentoren van de voormalige Sint-Sauveurkerk, en ingeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Het belfort van Gembloux is een 35 meter hoge toren, die het centrum van deze Waalse stad domineert. Het is een opmerkelijk getuigenis van de verovering van de gemeenschappelijke vrijheden in de late middeleeuwen.

Dit monument maakt deel uit van de groep Belforten van België en Frankrijk die in 2005 werd ingeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De beiaard van het belfort van Gembloux

De belfortbeiaard, een van de enige twee concertklokken in de provincie Namen, bestaat uit 47 klokken en werd in 2009 gerestaureerd.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden