• Attracties
  • Abdijen
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Religieus erfgoed

De Abdij van Stavelot is een mekka van cultuur en erfgoed in de Ardennen, gelegen in de buurt van het kuuroord Spa. De abdij nodigt je uit om een ontspannende en romantische dag door te brengen en de 3 musea en de tijdelijke tentoonstelling te ontdekken.

Kunst, geschiedenis en erfgoed

Bezoek hand in hand, gezellig met zijn tweetjes, de Abdij van Stavelot, die op de lijst van uitzonderlijk erfgoed in Wallonië staat. 

Kom alles te weten over de geschiedenis van een van de oudste kloosterfundamenten van België en verdiep je eveneens in de geschiedenis van het circuit van Spa-Francorchamps, het mooiste F1-circuit ter wereld. Verder word je ondergedompeld in de artistieke wereld van een van de meest opvallende kunstenaars uit de 19de eeuw, namelijk de dichter Guillaume Apollinaire. 

Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps

Wandel rond in de prachtige overwelfde kelders van de Abdij, herbeleef de prestigieuze geschiedenis van het Circuit en bewonder de indrukwekkende collectie voertuigen, elk met hun eigen verhaal (Ferrari, March, Chevron, Porsche, Cooper...).

Je zintuigen zullen worden geprikkeld! Bekijk onvertoonde videofragmenten, verruim je kennis dankzij de didactische borden, bestudeer de grote maquette tot in het kleinste detail en waag je aan een race op de Playstation 4. 

Historisch Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy

Verdiep je in het prestigieuze en eeuwenoude verleden van de Abdij en het Prinsdom Stavelot-Malmedy. Het Historisch Museum stelt een parcours voor dat tegelijk modern, interessant en leuk is over de bijzondere geschiedenis van een staat tijdens het Ancien Régime. Beeldbeschrijvingen en oude muziek, artefacten en kunstwerken komen tot leven dankzij de recentste multimediatechnieken. 

Breng zeker ook een bezoekje aan de abdijkerk uit de 11de eeuw, die grenst aan het museum en gerestaureerd werd door archeologen. 

Museum Guillaume Apollinaire

Laat je onderdompelen in de artistieke wereld van deze dichter. Het museum belicht zijn verblijf in de streek en stelt een initiatieparcours van zijn werk voor aan de hand van zijn brieven en de blik van Picasso, Chagall, Marie Laurencin, Cocteau, Zadkine.

Café des Musées

Van al deze prachtige ontdekkingen krijg je ongetwijfeld honger. Verwen jezelf en proef van de streekproducten die in de kijker gezet op de nieuwe menukaart van het Café des Musées de l'Abbaye.

Contact

Open op 26/01/2021
Abbaye de StavelotCour de l'Abbaye 1,4970Stavelot
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Museumpas, meer dan 170 Belgische en Waalse musea voor slechts € 59

Met de museumPASSmusées krijg je voor slechts € 59 een jaar toegang tot meer dan 170 musea in België en Wallonië.

Gesproken talen

Duits - Engels - Chinees - Frans - Nederlands

Diensten

Externe catering - Interne catering

Activiteiten

Fietsen

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Restaurant - Wifi

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden