pdf

Beiaardconcert in het Belfort van Doornik: een onvergetelijk moment

  • Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • 365
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Het Belfort van Doornik is het oudste van België en UNESCO-werelderfgoed. Langs de 257 trappen kan je alle kamers van het belfort ontdekken. Klim helemaal tot aan de kamer van de beiaardier, waar je het beiaardconcert kan bijwonen. Een bijzonder privilege.

Een multimediaspektakel over de geschiedenis van het belfort, borden over de verschillende rollen die het vervult, de kamer van de beiaardier en de beiaard nemen je mee naar de top en het mooiste panoramische uitzicht over Doornik en omgeving.

Het belfort is een van de enige plekken in België waar je rechtstreeks het beiaardconcert kan bijwonen, nadat je 250 trappen beklommen hebt. Ook de tuin van het Folkloremuseum, op een steenworp van de Grote Markt, is een uitstekende plek om het concert te beluisteren (gratis toegang tijdens het concert).

Een beiaard van topkwaliteit

Sinds de renovatie in 2004 wordt het Belfort van Doornik, dat nu 55 klokken telt, beschouwd als de Rolls Royce van zijn soort. Je kan meer leren over zijn geschiedenis, over de werking van de beiaard en onder begeleiding van de beiaardier mag je zelfs even op de beiaard proberen te spelen.

Geniet op de top van het belfort met een glaasje bubbels in de hand van het formidabele uitzicht op de stad. Het belfort maakt deel uit van de ontdekkingstocht door het historische centrum van Doornik.

Afterwork-aanbod

Van 10 tot 15 personen - afterwork-aanbod, enkel tussen 17.30u en 20u.

Duur: 1u30min

Van € 250 tot € 300 naargelang het aantal personen (toegang tot het belfort, beiaardconcert, glaasje bubbels en begeleiding inbegrepen).

Reservatie minstens een maand voor het bezoek.

Openingstijden

Van 01 maart tot 30 november 2020.

Van 01/04 tot en met 31/10:
Van dinsdag tot en met zondag, van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur
Gesloten op maandag.

Van 01/11 tot en met 31/03:
Van dinsdag tot en met zondag, van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur
Gesloten op zondagvoormiddag en maandag

Laatste toegang 45 minuten voor sluitingstijd.

Prijs

Individueel

€ 2,1
€ 1,1
€ 1,1

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur1:00

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.