• Attracties
  • Brouwerij
  • Rondleiding en ontdekking

De Brouwerij Dubuisson ligt in Pipaix in de provincie Henegouwen en nodigt je uit om haar Bush-bieren, haar geschiedenis en haar brouwerij te ontdekken.

Deze brouwerij werd 250 jaar opgericht en is momenteel de oudste brouwerij van Wallonië. Alfred Dubuisson creëerde in 1933 de Bush, een degustatiebier waarvan het recept 80 jaar lang onveranderd is gebleven. Vervolgens werd het assortiment uitgebreid met een grote verscheidenheid aan 100% natuurlijke bieren.

Bedrijfsbezoek

Van het hopveld naast de vestiging tot de bottelarij, via de brouw- en gistingszalen, de kelder en het museum, neemt de rondleiding je mee op een ontdekkingsreis naar de erkende knowhow. Natuurlijk kan je aan het einde van het bezoek verschillende bieren proeven.

Je kan ook de winkel bezoeken... er liggen daar veel souvenirs op je te wachten.

Nieuw: een restaurant en een uniek biermuseum

In november 2019 opende de brouwerij een nieuw restaurant "Le Trolls & Bush" en een uniek biermuseum in België, het Dubuisson Beerstorium, ter gelegenheid van haar 250e verjaardag. De plek dompelt je onder in de geschiedenis van het bier maken op een interactieve manier dankzij 3D-animaties en een escape game.

Ontdek prestigieuze bieren en 250 jaar geschiedenis in de brouwerij Debuisson!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Interne catering - Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Restaurant

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden