• Attracties
  • Brouwerij
  • Rondleiding en ontdekking

De Brasserie Artisanale et didactique des Hostieux Moines de l'Abbaye de Villers-la-Ville nodigt je uit om de unieke smaak van een 18e-eeuws bier te ontdekken.

220 jaar na het vertrek van de monniken van Villers werd deze brouwerij op eigen initiatief en met eigen middelen opgericht door de vzw Confrérie des Hostieux Moines de l'Abbaye de Villers-la-Ville.

In 2018 heeft de Europese Raad van Oenogastronomische Confraterschappen de Hostieux Moines de prijs voor de beste Europese ambachtelijke brouwerij 2018 uitgereikt.

Biologische bieren die op traditionele wijze binnen de muren worden gebrouwen

  • La Lumineuse: blond bier met een sterkte van 6,5°.
  • La Ténébreuse : bruin bier bij 8° C
  • De Dom Placide (laatste monnik van Villers): bruin bier bij 8,5° C.
  • Een kerstbier
  • Andere blonde bieren zijn de V en de IX.

Een bedrijfsbezoek

Dankzij de rondleiding onder leiding van een Pater Meester Brouwer in cisterciënzermonnikskleed leer je meer over de fabricagetechnieken, maar ook over de geschiedenis van de brouwerij en die van de monniken van Villers, gemotiveerd door de heractivering van de brouwerij op deze uitzonderlijke site.

Het voorouderlijke recept en het uitzonderlijke kader van de abdij geven deze bieren een uniek karakter!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden