• Attracties
  • Brouwerij
  • Rondleiding en ontdekking

De Brasserie Artisanale et didactique des Hostieux Moines de l'Abbaye de Villers-la-Ville nodigt je uit om de unieke smaak van een 18e-eeuws bier te ontdekken.

220 jaar na het vertrek van de monniken van Villers werd deze brouwerij op eigen initiatief en met eigen middelen opgericht door de vzw Confrérie des Hostieux Moines de l'Abbaye de Villers-la-Ville.

In 2018 heeft de Europese Raad van Oenogastronomische Confraterschappen de Hostieux Moines de prijs voor de beste Europese ambachtelijke brouwerij 2018 uitgereikt.

Biologische bieren die op traditionele wijze binnen de muren worden gebrouwen

  • La Lumineuse: blond bier met een sterkte van 6,5°.
  • La Ténébreuse : bruin bier bij 8° C
  • De Dom Placide (laatste monnik van Villers): bruin bier bij 8,5° C.
  • Een kerstbier
  • Andere blonde bieren zijn de V en de IX.

Een bedrijfsbezoek

Dankzij de rondleiding onder leiding van een Pater Meester Brouwer in cisterciënzermonnikskleed leer je meer over de fabricagetechnieken, maar ook over de geschiedenis van de brouwerij en die van de monniken van Villers, gemotiveerd door de heractivering van de brouwerij op deze uitzonderlijke site.

Het voorouderlijke recept en het uitzonderlijke kader van de abdij geven deze bieren een uniek karakter!

Contact

Avenue Georges Speeckaert 50,1495Villers-la-Ville
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 45 min

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden