• Museum of interpretatiecentrum

De "Nuts"-kelder neemt je mee terug naar een historische periode die je vandaag niet kan bevatten: die van de Slag om de Ardennen en de Tweede Wereldoorlog.

De plaats waar de Slag om de Ardennen beslecht werd tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft een grote symbolische waarde. Deze eigenaardige sfeer kan je zelf beleven in het Interpretatiecentrum van de Tweede Wereldoorlog. In het centrum, dat een afdeling is van het Koninklijk Legermuseum van Brussel, ontdekt u tentoonstellingen en reconstructies over de Slag om de Ardennen.

In de kazerne worden ook voertuigen en machines uit de collectie van het Koninklijk Legermuseum gerestaureerd en bewaard.​​​​​​ Deze historische site herbergt eveneens het oude hoofdkwartier van Generaal McAuliffe, de toenmalige commandant van het 101ste Airborne.

Nuts, een historische veldslag in 1 woordje samengevat

Binnen de muren van de kazerne van Bastogne, gebouwd in 1934, gaf de Brigadier-Generaal McAuliffe zijn legendarische antwoord "Nuts" op de vraag van de Duitsers om zich over te geven tijdens de Slag om de Ardennen. Je reist terug in de tijd naar dat zenuwslopende historische moment dat beslissend was voor de bevrijding van de stad Bastenaken. 

In de "Nuts"-kelder is de tijd blijven stilstaan en werd dit tragische moment vereeuwigd doordat de oorspronkelijke meubels en voorwerpen er nog steeds staan en u op die manier enkele decennia mee terugnemen in de tijd. Je kan ook een bezoekje brengen aan het Vehicle Restoration Center waar de pantservoertuigen van het Koninklijk Legermuseum een tweede leven hebben gevonden. 

Bezoek Bastogne Barracks

Er worden rondleidingen georganiseerd, individuele bezoeken zijn niet mogelijk.

Bezoekers met specifieke behoeften

Er zijn aangepaste alternatieven voor mensen met bepaalde noden.

  • Blinden en slechtzienden: Zij mogen de voorwerpen aanraken en vastnemen. 
  • Doven en slechthorenden: Aangepaste technische ondersteuning (tablets), bij elke reconstructie is er een vertaling in internationale gebarentaal voorzien. De videofragmenten kunnen gedownload worden als je je bezoek wilt voorbereiden. 
  • Gratis rondleidingen voor alle personen met specifieke behoeften.

Weet dat Wallonië naast deze alternatieven nog veel andere mogelijkheden biedt voor bezoekers met specifieke noden, meer informatie hierover vind je op: erkende plaatsen en activiteiten met een officieel « Access-i » label.

Quartier Slt HeintzRue de La Roche 40,6600Bastogne
Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 2:00

Gesproken talen

Engels - Frans

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Toegankelijkheid

Visites

Individueel - EN - FR - NL - Groep - EN - FR - NL - Enkel met gids

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden