• Attracties
  • Monument
  • Religieus erfgoed
Deze basiliek, gelegen op de heuvel van Publémont is met zijn grijze toren -die oorspronkelijk een verdedigingsmiddel was te midden van de vestingwerken van de stad- vanaf vele punten in Luik duidelijk te zien. Het was de voorganger van Notger, Eracle, die besloot tot de bouw ervan. Als gevolg van volksopstanden werd in 1312 een groot deel van de aristocratie daar afgeslacht. Vervolgens werd hij in 1468 geplunderd door troepen van Karel de Stoute. Dat verklaart de aanwezigheid van een hoofdbeuk in gotische stijl, die dateert uit de tijd dat hij gereconstrueerd werd.
Bereikbaar: Luik-centrum.
Gratis toegang, met inbegrip van de toegang tot de toren van waaruit men een prachtig vergezicht heeft.

Contact

Rue du Mont Saint-Martin 66,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden