• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

De tabaksroute van de Semois is een autorit die bestaat uit 2 routes op het grondgebied van de gemeentes Vresse en Bouillon.

Het doel van deze toeristische route is om de laatste getuigen van de tabakbouw in de verf te zetten. Tabak heeft immers meer dan een eeuw een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mensen en bepaalde de landschappen van de streek.

Een werk van collectieve herinnering en behoud van het immateriële erfgoed. 

Tabak? In Wallonië?

De tabakbouw ontwikkelde zich in de streek van Bouillon rond 1850. Vandaag is ze zo goed als verdwenen.

Een rit, twee routes

Deze toeristische bewegwijzerde route is voorzien van informatiebordjes en leidt je langs dorpen waar er nog sporen zijn van de tabakbouw.

  • Route 1: Alle-Vresse-Bohan (60 km)

Deze lus leidt je naar de dorpen Alle-sur-Semois, Vresse-sur-Semois, Membre, Bohan, Sugny en Laforêt.

  • Route 2: Alle-Dohan-Bouillon (70 km)

Ontdek onder andere Alle-sur-Semois, Rochehaut, Ucimont, Bouillon, Frahan en Poupehan.

Download de route
Gidsen en folders met kaart zijn verkrijgbaar in de verschillende toeristische diensten.

Op ontdekking in de Semoisvallei en haar verleden!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden