• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Aubechies, gelegen in de groene omgeving van het Natuurpark Plaines de l'Escaut, in de buurt van Beloeil, is een landelijk dorp waar je heerlijk kunt wandelen.

Dit dorp in het noorden van de provincie Henegouwen neemt je mee terug in de tijd.

Bewaard erfgoed

Aubechies dankt zijn charme aan zijn geklasseerde huizen, zijn karaktervolle boerderijen en zijn mooie Romaanse kerk. Dakpannen en rode baksteen zijn dominant aanwezig, met hier en daar een mooie zandstenen puntgevel.

Een wandeling van 2 km leidt je doorheen het dorp.

Een archeologische reis

  • Bewonder een gereconstrueerd Gallo-Romeins huis.
  • Een breng een bezoek aan de Archéosite van Aubechies, van het neolithicum tot de Gallo-Romeinse tijd.

Een heerlijke pauze

  • De taverne Saint-Géry, gelegen op het plein, zal je verrukken met zijn decoratie en warme sfeer. De ideale plek om een streekgerecht te proeven met een van de 135 bieren op de kaart!
  • Maak ook een omweg langs de nabijgelegen Brasserie Dupont en de winkel van de kaasmaker Jacquy Cange.

Ben je van plan om Aubechies te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - DE - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden