• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Aubechies, gelegen in de groene omgeving van het Natuurpark Plaines de l'Escaut, in de buurt van Beloeil, is een landelijk dorp waar je heerlijk kunt wandelen.

Dit dorp in het noorden van de provincie Henegouwen neemt je mee terug in de tijd.

Bewaard erfgoed

Aubechies dankt zijn charme aan zijn geklasseerde huizen, zijn karaktervolle boerderijen en zijn mooie Romaanse kerk. Dakpannen en rode baksteen zijn dominant aanwezig, met hier en daar een mooie zandstenen puntgevel.

Een wandeling van 2 km leidt je doorheen het dorp.

Een archeologische reis

  • Bewonder een gereconstrueerd Gallo-Romeins huis.
  • Een breng een bezoek aan de Archéosite van Aubechies, van het neolithicum tot de Gallo-Romeinse tijd.

Een heerlijke pauze

  • De taverne Saint-Géry, gelegen op het plein, zal je verrukken met zijn decoratie en warme sfeer. De ideale plek om een streekgerecht te proeven met een van de 135 bieren op de kaart!
  • Maak ook een omweg langs de nabijgelegen Brasserie Dupont en de winkel van de kaasmaker Jacquy Cange.

Ben je van plan om Aubechies te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - DE - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden