• Museum of interpretatiecentrum

In de Artothèque leer je alles over het verborgen leven van de 50.000 kunstwerken: hoe ze worden gerestaureerd en bewaard wanneer ze niet tentoongesteld worden.

De Artothèque ontvangt je in de voormalige kapel van het Ursulinenklooster, een goed voorbeeld van de klassieke 17de eeuwse architectuur. Een mooie locatie voor een origineel bezoek achter de schermen van het museum. Ontdek het vakmanschap dat nodig is om het erfgoed te kunnen bewaren

Een buitengewone opslagplaats voor het stedelijke erfgoed

De Artothèque is de opslagplaats voor het stedelijke erfgoed van Bergen en biedt plaats aan kunstwerken en de activiteiten die errond plaatsvinden. Het is een centrum voor opslag, onderzoek en restauratie van het erfgoed waar collecties worden tentoongesteld die geen deel uitmaken van permanente tentoonstellingen op de andere museale sites.

Naast het bewaren van kunstwerken, wil de Artothèque ook het Bergense erfgoed promoten door het virtueel toegankelijk te maken, maar ook door een tipje van de sluier op te richten omtrent het 'verborgen' vakmanschap in de musea.

Contact

Gesloten op 21/01/2021
Rue Claude de Bettignies 1,7000Mons
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Mons Card: de ideale manier om de streek van Bergen te ontdekken voor € 18.

Geniet dankzij de Mons Card van kortingen: niet te missen museum, symbolische bezoeken, transport... Zeker doen!

Tijdsduur

Minimumduur : 0:45
Maximumduur : 1:30

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Visites

Groep - FR - Individueel - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden