• Museum of interpretatiecentrum

Wat gebeurt er met kunstwerken wanneer ze niet tentoongesteld worden? De Artotheek vertelt je alles over het verborgen leven van 50.000 kunstwerken, hun restauratie, conservatie....

De Artotheek ontvangt je in de voormalige kapel van het Ursulinenklooster uit de 17e eeuw en is een plaats met veel stedelijk erfgoed van Bergen. De Artothèque is een centrum voor opslag, onderzoek en restauratie van het erfgoed.

Het centrum verzameld alle collecties die niet permanent tentoongesteld zijn in andere musea. 

Naast het bewaren van kunstwerken, wil de Artotheek ook het Bergense erfgoed promoten door het virtueel toegankelijk te maken, maar ook door een tipje van de sluier op te richten omtrent het 'verborgen' vakmanschap in de musea.

De Artotheek biedt ook rondleidingen en culturele evenementen voor groot en klein.

Treed achter de schermen van het museum en van het vakmanschap dat nodig is voor de conservatie van deze werken!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Tijdsduur

Minimumduur : 0:45
Maximumduur : 1:30

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Visites

Groep - FR - Individueel - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden