• Museum of interpretatiecentrum

De universiteit van Luik bewaart meer dan 60.000 verschillende werken die je kunt ontdekken in het Museum Wittert.

Plaats voor artistieke ontdekking

In een van de oudste vleugels van de universiteit van Luik herbergt het Museum Wittert uitzonderlijk artistiek erfgoed: meer dan 60.000 diverse objecten, van lithografieën tot Afrikaanse kunst, tekeningen, fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst of numismatiek.

Het museum biedt een gevarieerd programma met een afwisseling tussen tijdelijke tentoonstellingen en de semipermanente tentoonstelling "Merveilles et curiosités", die om de drie jaar herzien wordt.

Ontmoetingsplaats

Het museum is ook een plaats van ontmoeting en uitwisseling, in samenwerking met de universiteit en de stad. Het museum is een manier om onderzoek op te waarderen, te stimuleren en aan te moedigen. Het komt tegemoet aan elk publiek met gevarieerde animaties die je ogen openen voor kunst en musea.

Het Museum Wittert is gratis toegankelijk voor iedereen en biedt een intiem kader voor een exclusieve ontdekkingsreis langs de tentoongestelde stukken.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden