• Museum of interpretatiecentrum

De universiteit van Luik bewaart meer dan 60.000 verschillende werken die je kunt ontdekken in het Museum Wittert.

Plaats voor artistieke ontdekking

In een van de oudste vleugels van de universiteit van Luik herbergt het Museum Wittert uitzonderlijk artistiek erfgoed: meer dan 60.000 diverse objecten, van lithografieën tot Afrikaanse kunst, tekeningen, fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst of numismatiek.

Het museum biedt een gevarieerd programma met een afwisseling tussen tijdelijke tentoonstellingen en de semipermanente tentoonstelling "Merveilles et curiosités", die om de drie jaar herzien wordt.

Ontmoetingsplaats

Het museum is ook een plaats van ontmoeting en uitwisseling, in samenwerking met de universiteit en de stad. Het museum is een manier om onderzoek op te waarderen, te stimuleren en aan te moedigen. Het komt tegemoet aan elk publiek met gevarieerde animaties die je ogen openen voor kunst en musea.

Het Museum Wittert is gratis toegankelijk voor iedereen en biedt een intiem kader voor een exclusieve ontdekkingsreis langs de tentoongestelde stukken.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden