Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Grot en spelonk
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Rondleiding en ontdekking

Ontdek de echte Ardennes schiste langs de Semois in Ardois' Alle. Een uitzonderlijk decor van mysterieuze galerijen en vleermuizen.

  • Afspraak in Alle-sur-Semois voor een ondergronds bezoek
  • Alles weten over een traditioneel beroep dat vandaag verdwenen is
  • Vergeet niet dat het onder de grond altijd koud is

Wees niet bank en betreed de ondergrondse galerijen van deze oude leisteengroeve. De industriële activiteit stopte in 1947 en sindsdien hebben vleermuizen de plaats gedeeld met nieuwsgierige toeristen.

Tijdens een 45 minuten durend bezoek ontdek je e leisteenindustrie die nu verdwenen is.

De prachtige Semoisvallei, die je aan de oppervlakte hebt bewonderd, opent zich in de vorm van galeries en ondergrondse ruimtes, en hier zie je een aquifer van zeldzame schoonheid. Na een bezoek aan de site, vervolledigen een themaruimte en een projectie je kennis van leisteen mijnbouwtechnieken.

Enkele tips om je te helpen bij de voorbereiding van je bezoek

Kleed je warm aan voor je bezoek. Zowel in de zomer als in de winter is de temperatuur in de galerijen 10°C met een vochtigheidsgraad van meer dan 80%.

Profiteer van de gelegenheid van dit originele bezoek om te genieten van een ontspannende dag in de regio.
Zo kan je deze Ardois' Alle leisteen combineren met de Récrealletrein, een afdaling per kajak of een mountainbikerit, wandelingen en natuurwandelingen...


Bezoek Ardois'Alle en ontdek de innerlijke schoonheid van de Semoisvallei.

Contact

Rue de Reposseau 12,5550Alle-sur-Semois
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 0:45

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden