Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Grot en spelonk

Ontdek de echte Ardennes schiste langs de Semois in Ardois' Alle. Een uitzonderlijk decor van mysterieuze galerijen en vleermuizen.

  • Afspraak in Alle-sur-Semois voor een ondergronds bezoek
  • Alles weten over een traditioneel beroep dat vandaag verdwenen is
  • Vergeet niet dat het onder de grond altijd koud is

Wees niet bank en betreed de ondergrondse galerijen van deze oude leisteengroeve. De industriële activiteit stopte in 1947 en sindsdien hebben vleermuizen de plaats gedeeld met nieuwsgierige toeristen.

Tijdens een 45 minuten durend bezoek ontdek je de leisteenindustrie die nu verdwenen is.

De prachtige Semoisvallei, die je aan de oppervlakte hebt bewonderd, opent zich in de vorm van galeries en ondergrondse ruimtes, en hier zie je een aquifer van zeldzame schoonheid. Na een bezoek aan de site, vervolledigen een themaruimte en een projectie je kennis van leisteen mijnbouwtechnieken.

Enkele tips om je te helpen bij de voorbereiding van je bezoek

Kleed je warm aan voor je bezoek. Zowel in de zomer als in de winter is de temperatuur in de galerijen 10°C met een vochtigheidsgraad van meer dan 80%.

Profiteer van de gelegenheid van dit originele bezoek om te genieten van een ontspannende dag in de regio.
Zo kan je deze Ardois' Alle leisteen combineren met de Récrealletrein, een afdaling per kajak of een mountainbikerit, wandelingen en natuurwandelingen...


Bezoek Ardois'Alle en ontdek de innerlijke schoonheid van de Semoisvallei.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden